Başkan Şahin’den esnafa sicil affı talebi

Elbistan Esnaflar ve Bakkallar Odası Başkanı Kemal Şahin, "kara liste" nedeniyle krediye ulaşamayan esnaflara, sicil affı getirilmesini istedi.

Başkan Şahin, “Bu adaletsiz durumun çözülmesi için sicil affı getirilerek esnafımızın krediye ulaşması sağlanmalı" dedi.

Borcunu zamanında ödeyememiş esnafın kara liste sorunu yüzünden kredi alamamasının tefecilerin ekmeğine yağ sürdüğünü vurgulayan Elbistan Esnaflar ve Bakkallar Odası Başkanı Kemal Şahin, “Bankaların yüksek, tefecilerin uçuk faizlerinin altında ezilen esnafımızın sesi duyulmalı” şeklinde konuştu.

Başkan Şahin, şunları söyledi:

“Nakit paraya ihtiyacı olan esnafımızın kara liste sorunu yüzünden kredi alamaması, tefecilerin ekmeğine yağ sürüyor. Bu adaletsiz durumun çözülmesi için sicil affı getirilerek esnafımızın krediye ulaşması sağlanmalı ve tefecilere prim verilmemeli. Ekonomik sorunlar, maliyetlerin artması, sigorta primleri, çevresindeki AVM ve zincir marketler derken esnafımız ayrı ayrı kollardan birçok konu ile uğraşıyor. Haliyle kendisini de geliştirebilmesi için nakit ihtiyacı oluyor. Paraya ihtiyacı olan esnafımız tefeciler için adeta bir av haline geliyor. Çünkü binlerce esnafımız maalesef kara listede. Zamanında borcunu ödeyememiş, birçok sıkıntı çekmiş esnafımız kara liste sorunu yüzünden krediye ulaşamıyor. Bu da tefecilerin yüzünü güldürüyor. Maalesef batmaktansa nakit ihtiyacını karşılamak için esnafımız tefecilerin eline düşüyor.”

Sicil affının, esnafı tefecilerin elinden kurtaracağını anlatan Başkan Şahin, bankaların da bu konuda inisiyatif alması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Şahin, “Esnafımız para ihtiyacını karşılamak için bu kez tefecilerin uçuk ve dengesiz faizleri ve ödeme geciktiğinde tehditleri ile başa çıkmaya çalışıyor. Tefecilerin bu adaletsizliğine ise kara liste zemin hazırlıyor. Esnafa yönelik kredi imkânları da varken bunların kullanılmaması durumu, ne bankaların ne de esnafımızın yararına olmuyor. Her gün tehditlerle karşılan, aile huzuru bozulan esnafımız için etkin bir sicil affı şart. Bugüne kadar çıkarılan 3 sicil affı bankaların inisiyatifine kaldı. Ağustos sonu itibariyle bankaların kârı 32 milyar 838 milyon liraya ulaştı. Bankalar kârda fakat esnaf darda” ifadelerini kullandı.

21 Eki 2019 - 17:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Vatandaş - Noldu senin şu vaadlerin seçim sırasında bakkalar lara bir sürü söz verdin hani ikide bir çıkıp açıklama yapıyorsun sözlerinide yerine getir sayın Başkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 17:03
01

Mehmet - Başkan siyasilerin peşinde gezmeyi bırakta esnafın sorunlarını dıle getır siftah etmeden dükkanını açıp kapadan esnaflar siyaset karın doyurmaz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 17:03