Başkan Gürbüz’den 19 Mayıs mesajı

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs 1919’un, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adı olduğunu belirten Başkan Gürbüz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.”

Mesajının devamında gençlere seslenen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Siz Türk’e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların; Siz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen Sütçü İmamların, Antepli Şahinlerin, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; sz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

18 May 2019 - 10:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Türk milleti - Bu bayramdan ne zaman ATATÜRK’ü anma çıkarıldı ayıp be bu ülkenin kurucusunu unutturmaya çalışmak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 10:27