Başkan Gürbüz, 2M ve 1T kuralını hatırlattı: “Bu süreci hep birlikte aşacağız”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, tüm Türkiye'de gerçekleştirilen yüksek yoğunluklu denetim kapsamında ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlara maske dağıtarak koronavirüs tedbirlerine uymalarını istedi.

Başkan Gürbüz, 2M ve 1T kuralını hatırlattı: “Bu süreci hep birlikte aşacağız”
Başkan Gürbüz, 2M ve 1T kuralını hatırlattı: “Bu süreci hep birlikte aşacağız”
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, polis, jandarma ve zabıta görevlilerinin katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" mottosu ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimler gerçekleştirildi. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 100 resmi ve sivil polis ile Elbistan Belediyesi zabıta ekipleri, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, parklarda denetimlerde bulundu.

Denetimler esnasında vatandaşlara, maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları yönünde uyarılar yapıldı. Ayrıca Elbistan Belediyesi ve Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa organizesi ile Uzun Çarşı girişinde stant oluşturuldu. Stantta vatandaşlara maske dağıtıldı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz de, denetimler kapsamında açılan standı ziyaret etti ve vatandaşlara maske dağıttı. Esnafları da dolaşan Başkan Gürbüz, ilçede koronavirüsün yayılmasını önlemek için maske ve mesafeyi simgeleyen 2M ile temizliği simgeleyen 1T kuralını hatırlattı.

Özellikle maske kullanımı noktasındaki hassasiyetleri için vatandaşlara teşekkür eden Başkan Gürbüz, “İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda emniyet teşkilatımız ve zabıta birimlerimizle beraber vatandaşlarımızın koronavirüs tedbirlerine daha hassasiyet göstermeleri noktasındaki denetimlere katıldık. Vatandaşlarımızın bu konuda ciddi şekilde tedbirli oldukları ve özen göstermeleri bizleri son derece mutlu etti. Elbistan’da inşallah vaka sayısını daha da azaltacağız. Vatandaşlarımızın sosyal mesafe, maske kullanımı ve temizlik kurallarına özen göstermeleri, virüsün yayılmaması için bizleri umutlandırdı. İçişleri Bakanlığı ve zabıta personellerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum. İnşallah, bu tedbirlere harfiyen uyarak daha sağlıklı günlere kavuşacağımıza inanıyorum” dedi.

Elbistan Belediyesi olarak salgına karşı tıbbi maske üretimine devam ettiklerini kaydeden Başkan Gürbüz, “Bir süre önce, tıbbı maske üretimine başlamıştık. Belediyemizin imkanları ile bugüne kadar ürettiğimiz 500 bin adet maskeyi vatandaşlarımıza ve ihtiyaç duyulan birimlere dağıttık. Maske üretimimiz devam edecek. İnşallah el birliği ile bu süreci atlatacağız. Pandemi sürecinin, en az sıkıntı ile atlatılması için vatandaşlarımızdan azami hassasiyet bekliyoruz. Bu yöndeki denetimlerimizi de ilçemizdeki tüm kurumlarımızla birlikte sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

11 Ağu 2020 - 17:22 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.