Başkan Gezer: “Pınarbaşı, can çekişiyor”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, Ceyhan Nehri’nin kaynak noktası olan Pınarbaşı’ndaki su seviyesinin tehlikeli boyutta düşüş gösterdiğini kaydederek, “Barajın olduğu yerde kaynama tamamen durmuş” dedi.

Başkan Gezer: “Pınarbaşı, can çekişiyor”
Başkan Gezer: “Pınarbaşı, can çekişiyor”
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, Pınarbaşı’ndaki su seviyesindeki düşüşle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Su seviyesinin tehlikeli şekilde düşüş gösterdiğini kaydeden Başkan Gezer, bu şekilde devam etmesi halinde bölgenin bataklığa dönüşeceğini savundu.

Başkan Gezer, şu ifadeleri kullandı:

“Ceyhan Nehri’nin tabiat varlığı olarak koruma altına alınması amacıyla geçtiğimiz yıl bir çalışma yapılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın göndermiş olduğu heyet, nehrin, Pınarbaşı kaynağı ile Battal Köprüsü çıkışı arasında kalan kısmını tabiat parkı olarak kalmasını bakanlığa sunmuştu. Bölgeye hayat veren, Elbistan’ımıza ayrı bir güzellik katan Ceyhan Nehrimizin esas kaynağı olan göz diye tabir ettiğimiz barajın olduğu yerde kaynama tamamen durmuş, barajdaki suyun rengi de değişik bir hal almıştır.”

Pınarbaşı’nda yapılan çalışmaların da su seviyesinin azalmasına neden olduğunu iddia eden Başkan Gezer, yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarını da göreve çağırarak, “Mevsimin kurak gitmesi, kaynağın azalmasına neden olmuşsa da maalesef yerli yersiz çalışmalar ve nehrin kenarında, kıyısında ve tabanında yapılan işler, güzelim Pınarbaşı’nı bu hale getirmiştir. Pınarbaşı’mız can çekişmektedir. Kaynarca köprüsünün yukarı kısmı, havaların ısınmasıyla birlikte bataklığa dönüşecektir. Elbistanlı vatandaşlarımızın yazın piknik yapmak için Pınarbaşı’ndan başka gidecekleri yer yoktur. Kaymakamlığımızın, belediyemizin ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Afşin-Elbistan Linyitleri Kışlaköy Kömür Havzası’ndaki susuzlaştırma çalışmaları kapsamında çekilen suyun Ceyhan Nehri’ne olumsuz etkisinin olup olmadığının da araştırılması gerektiğini vurgulayan BBP Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, Pınarbaşı’ndaki Bu suyun neden azaldığı araştırılmalıdır. Ceyhan’ımızın suyunun Kışla yöresinden geldiği ifade edilmektedir. Kışa yöresinde kömüre su karışmasın diye 100’e yakın derin kuyu pompası su çekmektedir. Buradan çekilen suyun Ceyhan’a zarar verip vermediği, pompaların kısa bir süre ile durdurulması ile kontrol edilmeli ve araştırılmalıdır. Biliyoruz ki; başka Elbistan yok. Başka da Ceyhan yoktur” cümleleri ile açıklamasını tamamladı.

21 Nis 2018 - 17:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Mehmet - Sn Başkan ittifatda oldugunuz partinin belediyesi ve büyükşehir belediye başkanlarına söyleyin bunları bize değil..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 17:32
07

Elbistanlı - Bari susun bari ortada görünmeyin ittifakınız ne size ne ülkeye hayır getirecek.Artık uyandık ve inşAllah artık İYİ şeyler olacak ülkemde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 17:32
06

ELBİSTANLI - Başkan gezerin tespitleri yerinde olmuştur. Elbistanın huzuru gururu ceyhan, düşünebiyormusunuz önemli bir nehrin ev sahipliğini yapıyor ceyhan ceyhan ismi dillere destan olmuş, isim olmuş ancak gelin görün şu ceyhanın halini suyun rengi değişmiş içne lağım dökülmüş sesizliğe bürünmüş o guzel nehir yatagı ceyhan sahibini bekliyor nehri gördükçe ağliyasım geliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 17:32
05

Durdu Kasapoglu - O iş yeri ruhsatı verdiğiniz cafe, restoran,gibi işleyenleri pinarbasinı mahvediyorlar temizliğini bir zahmet yapsınlar,sevgili akparti in oyu ile seçilen bağımsız başkan bu adamlara o suyu temizlet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 17:32
03

Mustafa yüce - Teşekkürler başkan çalışmalarınızda başarılar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 17:32
02

Mustafa yüce - Teşekkürler başkan çalışmalarınızda başarılar.duyarlıgınız için bravo size

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 17:32
01

öenmli mi? - Göz ün en üst tarafındaki, kayaların dibindeki köprünün sökülüp atılması gerekiyor ilk önce. köprü kalktıktan sonra altına atılan 6-7 mikser beton çıkarılarak gözlerin tekrardan açılması sağlanmalı. daha sonra aynı yere asma köprü yapılmalıdır. pınarbaşında yapılması gereken çalışmalardan bir tanesi budur. daha sonra, termik santrale pompalanan su daha aşağılardan alınmalıdır, gözden değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 17:32