Başkan Erkoç’tan Büyük Çerkes Sürgünü mesajı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyük Çerkes Sürgünü yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Erkoç mesajında: “Kafkasya’da bilenen tarihleri M.Ö 3 bin 500 yıllarına kadar uzanan Çerkesler, 16. yüzyılın ortalarından başlayarak üç asırdan fazla süren destansı bağımsızlık savaşı Çarlık Rusya’sının galibiyetiyle sonuçlanınca iki seçenekle karşı karşıya kaldılar. Ya Sibirya’ya ya da Anadolu’ya sürgün edilmek. 21 Mayıs 1864’te Tuapse, Soçi ve Sohum gibi liman kentlerine toplanan 1.5 milyon Çerkes başta Varna, Samsun, Sinop ve Trabzon olmak üzere, Osmanlı topraklarına sürüldüler. Ancak sürgün sırasındaki yol şartları, salgın hastalıklar, açlık gibi nedenlerden dolayı 500 bin Çerkes hayatını kaybetti.1864 Büyük Çerkes Sürgünü’nün 154. yıldönümünde, anavatanları Kafkasya’dan zorla çıkarılan Çerkes kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz.

Üzerinden 154 yıl geçmesine rağmen bu acı dolu hadiseyi unutmadık, unutmayacağız. Sürgün esnasında hayatını kaybeden Çerkes kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

22 May 2018 - 14:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Çerkez - Tabi seçim zamanı her kesimi tavlamak gerek.Artık inanmıyoruz başkan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 14:48