Başkan Bulut, muhtarların dertlerini dinledi

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut’un girişimleri ile ilçedeki mahalle muhtarlarının tamamını kapsayacak Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nın ilk etabı, Kantarma Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Bulut, muhtarların dertlerini dinledi
Başkan Bulut, muhtarların dertlerini dinledi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Yaklaşık 30 mahalle muhtarının katılımı ile gerçekleştirilen ilk toplantıda, köylünün üretime yönlendirilmesi için atılabilecek adımlar masaya yatırıldı. Muhtarlar, mahallelerindeki başta tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlarını dile getirirken, Elbistan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut da, “Derdimizin hepsi bir. Çiftçiyi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşı, ayağa kaldırmak istiyoruz” dedi.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, mahalle muhtarlarının sorunlarını dinlemek, çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunmak için 3 periyottan oluşacak Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nın birincisini Kantarma Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya, yaklaşık 30 mahalle muhtarı ile Elbistan Ziraat Odası’nın yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, başta barajlar olmak üzere Elbistan çiftçisinin birçok sorunla boğuştuğunu söyledi.

Başkan Bulut, şöyle konuştu:

“Muhtar, devletin temelidir. Muhtarlarımız bizim baş tacımızdır. Ziraat Odası olarak, yeni seçilen muhtarlarımızla tanışmak, dertlerinizi dinlemek için bu toplantıyı düzenliyoruz. Buradaki tespit edilen sorunları, hükümete ve genel başkanımıza ileteceğiz. 60 yılı bulunan baraj projelerimiz var. Ama biz bu toprakları barajlardan akan bir damla su ile buluşturamadık. Bu, bizim kaderimiz değil. Artık varlık içinde yokluk yaşamak istemiyoruz. Bunlar yapılsa, üretimi 5’e katlarız. Sulu tarıma geçsek, Elbistan’ın her yerinde, her köyünde ürün çeşitliliği ve deseni artar. Binlerce dönüm arazi, buğdaya, arpaya mahkum olmaz. Her mahallemizin kendine has özellikleri ve toprak yapısı var. Bulunduğumuz bölgede badem olur, ceviz olur. Başka birçok ürün yetişebilir.

İlçemizin geneli, hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılık yönünden çok daha iyi durumlara gelebilir. Bu bölgede neredeyse her evde bir koyun sürüsü vardı. Ama yanlış politikalar ve köylünün köyünü bırakıp şehre göçmesi sonucunda hayvancılıkta da büyük kayıp yaşadık. Daha önce Gaziantep, Osmaniye gibi yerlerden buraya hayvan otlatılmaya gelinirdi. Buralarda nüfus da fazlaydı. Her yer göç verdi ama maalesef, en çok göç veren bölgemiz burası. Belde olması gerekirken şimdi köylerimiz göçten dolayı boşalınca tarım da hayvancılık da azaldı. Köylünün ektiği ürünü, yetiştirdiği hayvanı para etmezse sonumuz göç olur. Köylüyü, köyünde üretecek adımların atılması gerekiyor. Derdimizi herkese anlatıyoruz. Bakanımıza da milletvekilimize de bunu anlatmalıyız. Biz, bu noktada her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Görevlerinizde başarılar diliyorum.”

Mahalle muhtarlarının kuraklık sigortasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirtmeleri üzerine de, bu konuda yeni bir düzenleme yapılacağını hatırlatan Başkan Bulut, “İlçemiz 3 senedir kuraklıkla boğuşuyor. TARSİM, güvenilirliğini kaybetti. Önümüzdeki yıl köy köy yapılması noktasında çalışmalar var. Köy köy yapılırsa çiftçimizin de mağduriyetlerinin önüne geçilir. Biz haklıysak hakkımızı istiyoruz. İnşallah TARSİM’deki bu sıkıntıyı çözmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Elbistan’ın tek kadın mahalle muhtarı olan Toprakhisar Muhtarı Sidar Yıldız ise, mahallesinde tarım ve hayvancılık alanında hazırladığı ve hayata geçirdiği projeleri anlattı.

Yıldız, köylerinde tarımın olmadığı bir ülkenin batacağına işaret ederek, “Üretmediğimiz zaman yok ederiz. Bunun bilincindeyiz. Bunu, çevremizdeki insanlara, köylülerimize, köyden göçenlere anlatmalıyız. Örnek ve rol model olmalıyız. Ben mahallemde şuanda istiridye mantarı yetiştiriciliği yapıyoruz. Mahallemizde badem yetiştiriciliğini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Oluşturacağımız küçük sulama alanları ile meyve ve sebze üretiminde çeşitliliğe gidebiliriz. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Muhtarlar olarak bölgemiz için el ele vermeliyiz. Sadece tarım ve hayvancılıkta değil bölgemizi ilgilendiren tüm konularda birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nın ikinci periyodu ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

24 Ağu 2019 - 17:58 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

MURAT - ZİRAAT ODASI BAŞKANIN YAPTINI HANGİ MİLLETVEKİLİ MUHTARI VEYA KÖYLÜYÜ ÇİFTÇİYİ TOPLAYIP TA SORUN VE SIKINTILARINI DİNLEDİ BU ZAMANA KADAR VARMI BÖYLE BİR MİLLETVEKİLİ YOK ÇOK ŞÜKÜR..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 17:58
08

DOGAN DOGANCAN - YILLARDAN BERİ CEK-CAK EDEBİYATI YAPIP DURUYOSUN,BARAJ LAFLA OLMUYOR HALA ANLAYAMADIN YAZIK!.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 17:58
07

Salim - Helal olsun o hanım kız kim ise tebrik ediyorum canı gönülden kutluyorum elbistanda tek bayan muhtar nerenin hangi mahalle köy muhtarı acaba çok merak ettim... tahminim yüzde 1000 aşiret alevi köyü bu cesaret bizimkiler de olmaz da ondan...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 17:58
05

DOGAN DOGANCAN - SN.ÇiFTCİ KARDEŞİM TOPRAKLARINDA KİLOSU 150 TL HEMEN ALICI BULAN,800 METRE ÜSTÜ RAKIMDA YETİŞEN SU İSTEMEYEN,YAPRAGI BİLE PARA EDEN ELBİSTAN OVASINDAKİ TOPRAK KALİTESİ İLE %100 UYUMLU ANAVATANI ÇİN-TİBET OLAN GOJİ BERRY TÜRKİYE DEKİ İSMİ OLAN KURT ÜZÜMÜNÜ (BİLDİGİMİZ BAĞCILIK ÜZÜMÜ DEGİL) YETİŞTİRİNİZ.NOT:AKSARAY İLİNDEKİ YILLARDAN BERİ YETİŞTİREN(Hasan dagı eteklerinde) ÇİFTCİ ARKADAŞDAN GENİŞ BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 17:58
04

vatandaş - Çiftçinin hiçbir şeyiyle ilgilenmeyen gereksiz bir kurum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 17:58
03

MUSTAFA - DOGAN DOGANCAN Kardeşim yıllardan beri başkandan başka çıkıp barajları yapın çiftçi köylü perişan diyen kimse yok CEK- CAK EDEBİYATI dahi yapamıyorlar başkan barajları yapın sulu tarıma geçelim dönüme 700 kilo buğday alalım demesi suçmu sen çiftçi olsan iyi anlardın belliki çiftçi değilsin barajları gündeme ziraat odası köylü çiftçi getirir lafla veya yazılı olarak iktidar devlette anlarsa yapar anlamazsa geçmişteki partiler gibi kaybolur. ÇİÇEK KÖYÜNDEN YAZIYORUM..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 17:58
02

Gültekin - Canim sidar im oraya cok yakismissin tebrikler yolun acik oldun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 17:58
01

DOGAN DOGANCAN - ODA BAŞKANI BARAJ İÇİN ELBİSTAN- ANKARA YOLLUNU AŞINDIRACAK,KAPIDAN KOVULSA BACADAN GİRECEK YANİ SÜPER AKTİF OLACAK ÇÜNKÜ YÜZLERCE ÇİFTCİNİN UZUN YILLAR BAŞKANI.BENİM DERDİM ÇİFTCİ KARDEŞİMİN FAZLA KAZANÇ ELDE ETSİN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 17:58