Başkan Arslan, “Sayın Öztunç, 23 Ekim’de santralle ilgili açıklama yapacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile ilgili olarak yapacağı açıklamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin, filtresiz bir şekilde üretime devam ettiğini belirten Başkan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un da bu konu üzerinde hassasiyetle durduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan, filtre sisteminin tamamlanması ile ilgili de endişelerini dile getirdiği açıklamalarında, şu ifadeleri kullandı:

“Afşin-Elbistan A Termik Santrali 2017 yılında rehabilitasyon amacı ile kapanmıştır. 2018 yılında ise revizyon ve filtre takılması şartı ile devredilmiştir. Ancak Çelikler Holding’in filtre konusunda sözünü tutmaması ve hiçbir girişimde bulunmaması üzerine Milletvekilimiz Sayın Ali Öztunç’un TBMM ve basında yapmış olduğu uyarılar ve baskılar sonucunda kamuoyu oluşmuş ve 1 Ocak2020 tarihinde santral kapatılmıştır.

Filtresiz çalıştırılan santraller her ne kadar kapatılmış ise de Enerji Bakanlığı santralin iki ünitesinin açılmasına ve tekrar çalıştırılmasına izin vermiştir. Çelikler Holding, filtrelerin yapılacağı hatta bir kısmının tamamlandığını söylese de aylardır bacalardan kül yağdığını ve zehirli gazların bölgeye yayıldığını görmekteyiz. Hatta sosyal medya ve basın yayın organları üzerinden yayınlanan video ve fotoğraflardan tespit edilmiştir. Genel Başkan yardımcımız Sayın Ali Öztunç her fırsatta hem TBMM’de hem de basın yolu ile vatandaşlarımızı bilgilendirmekte ve Çelikler Holding’i verdiği sözleri tutmaya çağırmıştır. Ancak Haziran 2020’de bitirileceği ifade edilen filtre sistemleri görünen o ki; Haziran 2021 de dahi bitirilemeyecektir.”

Öztunç’un, termik santralde yapacağı açıklamanın, bazı çevrelerce sabote edilmek istendiğini dile getiren Başkan Arslan, “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Öztunç, A Termik Santralinin devrinden sonra birçok defa basın açıklaması ile sermaye karşıtı olmadığımızı, enerji yatırımının bölgemiz için değerli olduğunu, işçilerimizin santralin kapatılması ile işsiz kalmaması gerektiğini ancak Afşin-Elbistan bölge halkının da artık zehir solumak istemediğini açıkça belirtmiştir. Buna rağmen Çelikler Holding, hükümeti dahi santrali kapatarak İşçileri işsiz bırakmakla tehdit edecek kadar kendine güvenmektedir. Bu güven nereden gelmektedir? AKP hükümeti daha geçenlerde Çelikler Holding’e 1,5 milyar TL teşvik vermiştir.

Milletvekilimiz Sayın Ali Öztunç, sosyal medya üzerinden Çelikler Holding’i eleştirmiş ve 23 Ekim 2020 Cuma günü bölgeye gelerek basın açıklaması yapacağını belirtmiştir. Bu açıklamanın ardından Çelikler Holding yöneticileri ve bazı geçmişi şaibeli siyasetçiler hep birlikte Ali beyin yapacağı basın toplantısını sabote edecekleri bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Hatta whatsapp grubu dahi oluşturulduğu ve bazı işçileri organize ettikleri bilgisi gelmiştir. Ancak bu baskı ve tehditler ne bölge halkımızı ne işçilerimizi ne de bizleri yıldıramayacaktır. Ellerinden geleni yapsınlar, bizler bildiğimiz, inandığımız uğurda, vatandaşlarımızın iş, can ve mal güvenliği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Atom karıncamızla, vatandaşlarımızla beraber 23 Ekim Cuma günü basın açıklamamızı yapacağız” şeklinde konuştu.

21 Eki 2020 - 14:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Vatandaş - 3 baca birden kül yağdırıyor halk sağlığı önemli dediler ama deyilmiş plakasız ünomorglar hale çalışıyor ne sigorta ne muanesi var malesef bunu bilenler sineye çekiyor bir milletvekimi var koskoca k.maraş ta aklımıza gelen diğerleri şirket ortağı demek geliyor çünkü ses yok her şeye göz yumuyorlar yazık bu millete

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18
09

Veli Kavak - Eyüp Bozkurt kardeşim Bilip bilmeden yazmışın buda bizi üzdü.Nerede bir haksızlık neerde bir zulüm var ise Ali bey hep orada bizlerin hakkını arıyor sen ise zırvalıyorsun.Ali bey gelmiş geçmiş tüm vekillerin yapması gerekenin nasıl yapılmasını bizlere gösterdi Tüm Elbistan Ali bey ile birlikte.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18
08

Eyyup BOZKURT - Bedir Efendi kur'an kursunun haberinden sonra sayın vekile güvenimiz kırıldı, her açıklamasına şüphe ve siyasi rant peşinde olmak olarak görüyorum. Bizi bu hareketiyle üzmüştür, her nerede olursa olsun şiddetin her türlüsüne tüm kalbimiz ve kalıbımızla karşıyız ve karşı durmayada devam edeceğiz, ancak öğrenciler arasındaki bu hadise sanki öğretmenler tarafından yapılmış imajı ve algısı oluşturulmaya çalışıldı. BUDA bizi üzdü dolayısıyla, bu Ülkenin hukuk devleti olduğunu bilerek konu adli ve idari olarak çok yönlü ve detaylı incelenmekte olup varsa bir yanlış, işte o zaman adaletin vereceği karar hepimizi bağlar. ÜZÜLDÜK SAYIN VEKİLİM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18
07

DADALOĞU - Memleket zaten "kol kırılır yen içinde kalır" anlayışıyla bu hale gelmiştir. Kim bilir kaç çocuk böyle şiddet gördü de kameralara yansımadı. Sayın vekil olayın açıklığa kavuşması için gündeme getirmiştir. Bende bir sade vatandaş olarak, kürsülerden minberlerden siyasi söylemler dillendiği günden buyana tüm imam ve vaizlere kırgınım, zerre de güvenim yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18
06

DADALOĞU - Sayın vekilimiz ilk açıklamasında, toplantıyı A santrali önünde yapacağını duyurmuştu. Kimlerin kirli elleri devreye girdi veya atom karıncamız neden böyle bir karar aldı bilmiyoruz. Açıklamanın santral önünde vatandaşlarla birlikte yapılması daha etkili olacaktır. Seçim zamanı her yere otobüs kaldıran partiler vatandaşlarla birlikte tek ses tek nefes olmalıdır. Ayrıca Maraşın vekil sayısı 1 mi ? yok değilse diğerleri ne iş görüyor acep ?

Yiyin efendiler yiyin, bu hanı iştiha sizin

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18
05

fatih - Sayın Başkan duyarlılığınızdan dolayı size teşekkür ederiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18
04

Öz Elbistan - Sayın vekilim santrale çürük raporunu kimler verdi.O dönemin başta Euaş müdürü ve işletme müdürleri şimdi nerede neiş yapıyorlar bunlarda gündeme alırsanız memmun oluruz vekilim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18
03

şekerci - ali bey ne zaman bakan oldunuz.9 seçim kaybedenler santral hakkında açıklama yapacakmış işten attıgınız binlerce işçiyi konuşun.ekmegiyle oynanan işçilerin yerine işe alınan vatan hainlerinden bahsedin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18
01

cumhuriyet halk partili - ya Elbistanın halini görmüyormusunuz ?

24 saat bacalardan kül yağıyor nefes alamıyoruz.Ali Öztunç beye teşekkür edeceğinize trollükten vazgeçmiyorsunuz ya size her şey hak..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 14:18