Başhekim Yasım: “Önceliğimiz, Elbistan’a Kalp Merkezi kurmak”

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alptekin Yasım, en öncelikli hedeflerinin hastanede anjiyo ünitesi ile kalp damar cerrahisini bünyesinde barındıran ‘Kalp Merkezi’ kurmak olduğunu söyledi.

Başhekim Yasım: “Önceliğimiz, Elbistan’a Kalp Merkezi kurmak”
Başhekim Yasım: “Önceliğimiz, Elbistan’a Kalp Merkezi kurmak”
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Görevine başlayan Başhekim Asım, mümkün olduğu kadar kalp damar cerrahisi polikliniği yapacağını ve Kahramanmaraş’a gidiş geliş yapmayacağının altını çizdi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Ali Nuri Öksüz, görevine başlayan Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alptekin Yasım’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Eyüp Mehmet Pircanoğlu, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Yılmaz, İdari-Mali işler Müdürü Mehmet Doğan, Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Safinur Koska, Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Sedat Akkan, Müdür Yardımcıları Abdurrahman Alp, Songül Koç ve Mehmet Doğan da yer aldı.

Burada bir değerlendirme yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Ali Nuri Öksüz, “Elbistan Devlet Hastanemize yeni dönemde akademisyen hocamız Prof. Dr. Alptekin Yasım görevine bugün itibariyle başladı. Biz, Elbistan Devlet Hastanesi’nde hem kardiyoloji ve kalp damar cerrahisini geliştirmek ve düzenlemek, ileriki günlerde kurulacak anjiyo ünitesi ile ilgili adımlar atılması adına hem de Elbistan Devlet Hastanesi’ni akademik anlamda yenilikler getirmesi dileği ile Prof. Dr. Alptekin Yasım hocamıza yeni dönemde başarılar diliyor ve hayırlı olsun diyoruz. Elbistan Devlet Hastanesi’nin B1 rolünden A2 statüsüne yükselmesi ile yeni açılan yan dal branşlardaki PDC’lerin de Elbistan halkımıza ve Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Elbistan Devlet Hastanesi’nin, hem akademik anlamda hem de hizmet noktasında yükselişinin temelinin atıldığını vurgulayan Öksüz, “Çocuk ergen ruh sağlığı, kalp damar cerrahi, endokrin ve metabolizma uzmanı ve gastroenteroloji yan dal uzmanlığı PDC’sinde bugün itibariyle Elbistan Devlet Hastanesi’nde açılmıştır. Yeni dönemde hem akademisyen hocamız hem de yan dalları ile Elbistan Devlet Hastanesi’nin akademik anlamda da Kahramanmaraş’a kuzeyde bir Necip Fazıl Şehir Hastanesi gibi A2 rolünde güçlü bir hastanenin yükselişinin temeli atılmış bulunmaktadır. Bundan sonra hem klinik anlamda hem de sevklerin azalması anlamında ve verilen hizmet kalitesi anlamında Maraş’a büyük katkılar yapacağını düşünüyoruz. Elbistan Devlet Hastanemiz için büyük çaba gösteren Sayın bakanımıza, Sayın Mahir Ünal’a ve Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alptekin Yasım ise, Kahramanmaraş’a geliş gidiş yapmayacağını ve ilçede kalacağını belirterek konuşmasına başladı.

Hastanenin idari işlerinden arta kalan zamanlarda uzmanlık dalı olan kalp damar cerrahisi alanında poliklinik yapmayı da planladığını ifade eden Başhekim Yasım, Elbistan Devlet Hastanesi’nin hizmet kalitesini daha yukarı çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Prof. Dr. Alptekin Yasım, şunları söyledi:

“Gidiş geliş yaparak idari bir hizmeti sürdürmek çok zor. Bunun için devamlı burada olacağım. Öncelikle hastanemizin sistemini tanıyıp düzeltilmesi gereken noktaları belirleyerek gidereceğiz. Yeni bir ekibimiz var. Bu ekiple hastanenin daha iyi hizmet edebilmesi, sevklerin en aza indirilebilmesi için çalışacağız. Bölge, büyük bir hinterlanda sahip. Hastanemizin fiziki imkanları da gayet iyi. Hizmet bakımından da daha iyi gelmesi için hep birlikte çalışacağız. Kalp damar cerrahisinin yeni kadrosu açıldı. Kadro dolana kadar başhekimlikten fırsat bulduğum sürece poliklinik yapmaya çalışacağım. Yeni kalp damar cerrahı geldikten sonra polikliniği o arkadaşımız üzerine alacaktır. Bizim buradaki asıl amacımız bir anjiyo ünitesi ve kalp damar cerrahisi merkezi kurabilmek. Sağlık Bakanlığı’nın yeni isimlendirmesi ile ‘Kalp Merkezi’ kurmayı düşünüyoruz. Burası, merkezlere 1.5-2 saatlik uzaklıkta. Özellikle kalp krizi geçiren hastaların sevkinde büyük sıkıntı oluyor. Bunlara hemen müdahale edilmesi için bir anjiyo ünitesi ve kalp damar cerrahisi ünitesi kurulması elzem bir konu. Bunun için de bakanlıktan ruhsatının alınması gerekiyor. Özelliği olan yeni yan dal uzmanlarımız geliyor. Nefrolog gibi yan dalları da eklemek istiyoruz. Yanık ünitesini geliştirmek istiyoruz. Yoğun bakım ünitelerinin sayısını artırmak ve yatak sayısını yükseltmek gibi hedeflerimiz de olacak.”

Prof. Dr. Alptekin Yasım kimdir?

Prof. Dr. Yasım, 1967 yılında Giresun’da doğdu. 1990 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasını Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 2004 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 2007 yılına doçent oldu. 2009 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışmaya başladı. 2014 yılında tekrar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne döndü. Gaziantep Üniversitesi’nde anabilim dalı başkanlığı, KSÜ’de de dekan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası dergilerde birçok makalesi yayımlandı. Birçok toplantı ve kongrede konuşmacı olarak yer aldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Asım, İngilizce bilmektedir.

17 Eki 2019 - 18:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

16

ÜZÜCÜ AMA GERÇEK - Elbistanda kanser orani oldukca yuksek. Oncelikli olarak Onkoloji bolumune ihtiyac var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
15

Elb - Hocamıza hayırlı olsun diyorum ve bir ricada bulunuyorum;kadın dogum bölümüyle nesen hiç ilgilenilmiyo, neden doktor az randevular kapalı sürekli ,gidiyoruz sıra beklemekten akşam oluyo, kaçıncı asırda yaşıyoruz buna bi el atın bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
14

İşte Öyle Birsey - 05 Şubat 2018 tarihinde de Başhekim Akif Türk: “İlk hedefimiz, Anjiyo Ünitesi açmak olacak” demişti.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
12

levent - doktorların sekreterleri lütfen hastalara saygılı davransın çoğu defa aşagılayıp hakeret ediyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
11

Elbistanli - Hasta girişi yapmak için bekletilme nedeni sabah işe geldiğinde önce kahvaltısını yapacakmış hanım efendiler utanmadan ukalaca öyle diyor bu hizmet mi eziyet mi siz karar verin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
10

Ahmet - Hayirli ugurlu olsun.Allah kiymetinizi bilen kişilerle karşilaştirsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
09

Medine - Şükür ki hastanenin fosilleşmiş yapısı değişmiş değiştiren kişiye kesinlikle plaket verilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
08

vatandaş - inşAllah iyi doktorlar gelir yoksa halimiz haldegil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
07

M.dogan - Sayın müdür bey ve hocamız elbistana olan hassayiteniz duygulandırdı

Müdür bey a2 yapan ilgilenen akif beydi

Bu zamana kadar 3 yıldır siz müdürüssünüz hocamızda yıllardır üniversite de görev yapıyor bu anjio ihtiyacını yapılan sevklerden hic gormediniz mi

InsAllah yapılır bu eksiklik gider.

Yaparsanız bin kere Allah razı olsun.

Hoşgeldiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
06

Hacıbekir cengizler - Hayırlı olsun hocamıza başarılar dilerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
05

ÜZÜCÜ AMA GERÇEK...... - Daha çok para kazanmak için binlerce insanın sağlık Termik Santralleri yüzünden tehlikeye atılıyor. 2018 yılı hava kirliliği en cok olan yer Elbistan. Kanser hastası olan vatandaşlar hiç değilse evinde tedavi olma imkanı bulur. Bu konu da çalışmalar yapılmasını istiyoruz sayın Baş Hekim bey.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
04

Ersn - Önceliginiz bence kadın doğum acil 2 tane doktor gerek bütün hastalar çok perişanız.. Sesimizi duyun ne olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
03

Mağdur - Dilerim bu yönetim bundan önceki yönetimin yaptıklarından ders alırda hakkı ile çalışanı madur etmezler. Anlayın artık o makam mevki kimseye kalmıyor. İdari personel değiştirilince biraz olsun yüreğime su serpildi. Çok şükür Allah’ın bu günüde varmış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07
02

Fatih - Kalp nakil merkezi yap. Sonrada beyin nakil merkezi yap,memleketin bu iki organa çok ihtiyacı var çünkü.

Hadi gönül gözünle gerçeği görmüyorsun,o zaman beynini de degistirelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 18:07