Bakan Ünal’dan İstiklal Madalyası mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilişinin 91. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilişinin 91. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bakan Mahir Ünal, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş bugün en mukaddes, en kıymetli, en anlamlı gününü en gür sesiyle kutluyor. Dünya durdukça nesillere ve insanlığa gıptayla anlatılacak o unutulmaz mücadelenin somutlaştığı gün bugündür. Bugün, Kurtuluş Savaşı’nda işgale karşı direnişi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından şehrimize İstiklal Madalyası verilişinin yıldönümüdür. Bugünkü duygularımız, ebediyete kadar övünçle taşıyacağımız İstiklal Madalyası’nın göğsümüze takıldığı o günkü kadar güçlüdür.

Biliyoruz ki Maraşlı olabilmek, birlik ve beraberliğin gücüne inanmak demek, tek yürek, tek ses, tek düşünce olabilmek demektir. Şehrimizin asil ruhunu ve hafızasını, geleceğe aynı birlik ve beraberlik ruhuyla taşıyacağımıza inancım tamdır. Kahramanmaraşlı var oldukça, ay yıldızlı bayrağımız altında, göklerde yankılanan ezan sesi de daim olacaktır. Bu tarihi günü, bu toprakların evladı olma gururu, sizden biri olma mutluluğu içinde en iyi dileklerimle kutluyor; bir kez daha aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

04 Nis 2016 - 18:05 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.