Bahar Gıda, mısır üreticileri ile bir araya geldi

Sektörünün lider firmalarından biri olan Bahar Gıda İç ve Dış Ticaret, Elbistan’da düzenlediği etkinlikte mısır üreticisi çiftçilerle bir araya geldi.

Bahar Gıda, mısır üreticileri ile bir araya geldi
Bahar Gıda, mısır üreticileri ile bir araya geldi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Cin mısır tohumu tanıtımının yapıldığı etkinliğe Bahar Gıda Şirket Müdürü Türker Türkalp, Bahar Gıda Ziraat Mühendisleri Ahmet Pek, Abbas Çolak, Ertuğrulgazi Kurt ile Elbistan’da cin mısır üretimi yapan çiftçiler katıldı.

2008 yılından beri Elbistan çiftçisi ile birlikte yüksek kalitede cin mısır üretimi yaptıklarını belirten Bahar Gıda Şirket Müdürü Türker Türkalp, şunları söyledi:

“Sektörünün lider firması olan Bahar Gıda 1994 yılında cin mısırı ticareti ile iş hayatına adım atmıştır. Aradan geçen sürede her sezon biraz daha gelişim ve değişimi şiar edinmiş olan firmamız, 1997 yılında ilk cin mısırı ithalatını gerçekleştirmiştir. Sadece kendi çıkarları için değil aynı zamanda ülke ekonomisi ve tarımına da katkı yapmayı öncelikli hedef olarak gören firmamız 2000 yılından bu yana kendi tohumlarımızla üstün kalitede ve teknolojinin son imkanlarını kullanarak üretim yapmaktadır. 2008 yılından beri Elbistanlı çiftçilerimiz ile yüksek kalitede cin mısır üretimi yapıyoruz.

Mısır üreticileri ile bir araya geldiğimiz bu tarla gününde yeni ürün çeşitlerimizi Elbistanlı çiftçilerimize tanıtma fırsatı bulduk. Her geçen gün ürün kalitemizi ve çeşitlerimizi artırarak çiftçilerimize daha kaliteli, verimli yeni mısır çeşitleri sunuyoruz. Yüksek verimli mısır çeşitlerini bünyesinde barındıran Bahar Gıda olarak Elbistan ve bölgesindeki yatırımlarımızı artırdık. Bahar Gıda olarak bu yıl toplamda 12 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik aynı zamanda kapasitemizi de 19 bin tona çıkardık. Yüksek verimli cin mısırı üretiminde çiftçilerimizle birlikte çalışarak her geçen gün ürün kalitemizi daha da artıyoruz. Üretmiş olduğumuz cin mısırları hem iç piyasaya hem de dış piyasaya sunuyoruz. 2010 yılından bu yana ise ürettiği cin mısırını ulusal marketlere pl ürün paketleyerek tüketici ile buluşturmuştur. Her geçen sezonda hedeflerinin çok üstünde satış miktarlarına ulaşmış, tüketiciler tarafından ürün yapısı ve lezzeti ile vazgeçilmez olmuştur. Elbistan’da düzenlediğimiz tarla gününde bizleri ağırlayan Hasankendi mahallesinden Hüseyin Şahin’e ve tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum.”

Bahar Gıda Ziraat Mühendisleri Ahmet Pek ve Abbas Çolak, çiftçilerle sürekli işbirliği yaptıklarını ve diyalog halinde olduklarını belirterek, “Bahar gıda sektöre ilk girdiği günden bu yana Türk çiftçisinin en kaliteli mahsulü üretebileceğine sonsuz inanmıştır. Türkiye’nin en büyük ve en verimli ovalarında cin mısır üretimi yapıyoruz. Çukurova, Elbistan Ovası, Ege ve iç Anadolu bölgelerinde yapılan üretimler ile Bahar Gıda ve çiftçiler arasında karşılıklı güven duygusu oluşmuş ve yıllardır bu duygu ve iş birliği çerçevesinde üretimler gerçekleştiriyoruz. Ziraat mühendisleri olarak çiftçilerimizin daha kaliteli ürünler elde edebilmeleri için ekimin tüm evrelerini takip ediyoruz. Çiftçilerimiz ile sürekli diyalog kurarak, toplantılar yaparak ve tarlalarında incelemeler yaparak çiftçilerimizin bilinçli ve verimli üretim yapmalarını sağlıyoruz.” dediler.

20 Eyl 2017 - 16:23 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ciftci - İyi güzelde hani fiyat larda artış olmayacakmi milleti boşyere toplama fiyattan bahset çiftçi perisan tek umut misir kaldı değer fiyati ile alın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 16:23