Aycan, “Obezite, Türkiye’nin en yaygın sorundur”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak obezite sorununa değindi.

Aycan, Türkiye’nin yetişkinlerde yüzde 32 görülme sıklığı ile Avrupa birincisi olduğunu üzülerek belirtti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çağımızın en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen obeziteyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Obezitenin kalp, şeker hastalığı, hipertansiyon ve kanser gibi birçok hastalığa zemin teşkil ettiğini vurgulayan MHP’li Aycan, “Obezite, Türkiye'nin ve tüm dünyanın en yaygın sorunudur. Obezite kalp, şeker hastalığı, hipertansiyon, kanser gibi birçok hastalığa zemin hazırlamaktadır. Aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları obeziteye neden olmaktadır. Türkiye, yetişkinlerde yüzde 32 görülme sıklığıyla Avrupa'da maalesef birinci durumdadır. Daha kötüsü, çocuklarımızda yüzde 10 obezite görülmektedir; bu, daha vahim bir durumu ifade etmektedir” şeklinde konuştu.

23 May 2019 - 12:05 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Alabosdanlı - Geden hafta ıcık da samimiyetli bi arkadaşa dedimkine ula nağadar obez oluksun sen bu göbeaa nasıl eridiciyin canıyın gıymatı yok mu koğlüm senin dedim. Ula heç deme la hayattan osanıyom veriyom ekmaa veriyom pilava et gobeaa deyil beninkisi buyday gobaa buyday dediyidi. O hesap bizinkisi et daal buyday gobaa sayın veklim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:05
01

Mehmet - Türkiye de ekonomik kriz açlık mı var,yoksa obezitelik mı var anlamadım.millet aç mı yoksa yokmu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:05