Aycan, Elbistan çiftçisinin su derdinin çözümü için Meclis Araştırması istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Elbistan Ovası’ndaki tarımsal sulama sorununu çözmek amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Barajlardan ovaya su ulaştırılamadığının altını çizen Aycan, ancak yüzde 25’i sulanabilen ovanın yıllardır bu sorunla boğuştuğunu kaydetti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu Meclis Araştırması talebinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş, coğrafi konumu gereği yer altı ve akarsular yönünden zengin bir ildir. Kahramanmaraş’ın esas akarsuyu ise Ceyhan Nehri’dir. Kahramanmaraş’ta en önemli tarımsal sulama sıkıntısı ise, Ceyhan Nehri’nin doğduğu Elbistan ilçesi ve ovasındadır. Özelikle Elbistan, Afşin ve Göksun ilçeleri tarımsal sulamada sorun yaşamaktadır. Elbistan Ovası’nın ancak yüzde 25’i sulanabilmektedir. Bu sorun, yıllardır çözülmemiştir. Yeteri kadar sulama barajı, gölet ve kanal yapılmamıştır. Başlanan baraj projeleri ve inşaatları bitirilmemiştir. Su kaynaklarından yeteri kadar yararlanılamayan bölgede tarım verimsiz hale gelmektedir. Kahramanmaraş’ta yer altı ve akarsu kaynaklarının durumunu değerlendirmek, içme suyu ve tarımsal sulama sorunlarını çözmek, alınacak önlemleri belirlemek ve planlamak üzere Meclis Araştırması açılması uygun olacaktır.”

14 Ağu 2020 - 16:56 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Sadettin - Çok şükür elbistanın asıl sorununu gündeme getiren biri oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 16:56
02

Yusuf - Meclis araştırmasına ne gerek var çözüm çok basit; iki tane baraj Elbistan ovasına yeter. Maalesef rant olmayan işler olmuyor. 5 tane mutahitin menfaati gozrtildigi kadar kamu yararı gizetilmis olsaydı sayet şimdiye onlarca baraj yapılırdı. Termik santralden daha kârlı daga sağlıklı. Gercek milliyetçilik ülke menfaatini gözetmekle olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 16:56
01

Duyarlı Vatandaş - Park bahçeler sulanırsa yeter zaten onlarda ceyhan suyuynan sulanıyor köylününün çiftçinin ekini sulanmış sulanmamış batmış hiçbir önemi yok yurt dışından(Amerika,kanada,çin,vs)getirilir inanmıyorsunuz değil mi??? tamam gidin Bim,101,şok,un market reyonlarına bakın bakayım yerli ürün bulana hediye vereseğim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 16:56