Aycan: "4B sözleşmeli personel uygulaması kaldırılmalı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, 4B sözleşmeli personel uygulamasının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, "Sözleşmeli personelin" aslında olmaması gereken bir statü olduğuna işaret etti.

Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen sözleşme uygulamasının sadece geçici işler için öngörüldüğünü dile getiren Aycan, 4B statüsünde çalışanlara haksızlık yapıldığını savunarak, 4B'li kamu çalışanlarının bazı özlük haklarından yararlanamadıklarını anlattı.

Aycan, şöyle konuştu:

“Kamu kuruluşlarında aynı işi yapan farklı statüde kişiler olması çalışma barışını etkiliyor. Bu yaklaşımlar, mağduriyetlere sebep oluyor. MHP olarak tek tip çalışmadan yanayız. Sözleşmeli personel uygulamasının kaldırılarak herkesin devlet memuru statüsünde çalışmasını istiyoruz. 4B sözleşmeli personel uygulaması ortadan kaldırılmalı. Bu kapsamda yeni eleman alınmamalı ve mevcut olanlar devlet memuru statüsüne geçirilmeli. Bu insanlar görevlerine uygun şekilde devlet memuru özlük haklarından yararlanmak istiyor. Bu doğru bir talep ve bunu destekliyoruz.”

22 Oca 2020 - 17:46 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Elbixxxx - !!! LUFEN DIKKATE ALINIZ!!! Dune kadar 2 yildir belediyede sozlesmeli personel olarak calismis, bugün itibari ile işsiz kalmis bir vatandas olarak yaziyorum. Evlenmek isteyen arkadaslar evlilik yapamiyorlar, askere gidecek arkadaslar askere gidemiyorlar malum gecim zor, 1 ay sonrasi icin bile borclanamiyorlar, kredi cekemiyorlar, neden? Cunki yil sonunda sozlesmeleri bitecek işsiz kalacaklar korkusu var. Mesela ben ve beraberimdeki bi sürü mesai arkadasim dun itibari ile tabiri caiz ise kapidisina birakildik borcumuz-odememiz-kiramiz var ne yapacagiz bilemiyorum, Allah yardimcimiz olsun, Rabbim'e dua ediyorum inşaAllah guzel bir duzenleme ile bu mobingten kurtuluruz, Allah yar ve yardimcimiz olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:46
01

Zekeriya - Gene sana düşmeyen işlere karışıksın seni genelbaşkan ihraç etmesin sefer

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:46