Atıksu Arıtma İhalesi bayramdan sonra

Şeker Fabrikası’na yapılacak olan atıksu arıtma tesisi için tüm bürokratik işlemler tamamlandı

Atıksu Arıtma İhalesi bayramdan sonra
Atıksu Arıtma İhalesi bayramdan sonra
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Şeker Fabrikası’nın üretim amaçlı kullandığı suların biyolojik olarak arıtılması amacıyla başlatılan çalışmalar sonuçlanırken, atıksu arıtma tesisi için gerekli olan tüm bürokratik işlemler tamamlandı. Kazı izninin de alındığı Elbistan Şeker Fabrikası Atıksu Arıtma Tesisinin, Kurban Bayramı’ndan sonra ihale edilmesi planlanıyor.

Ceyhan Nehri’nden aldığı suyu kullanarak üretim yapan Elbistan Şeker Fabrikası, üretimden kaynaklanan tüm atıkları, fabrika sahası ve dışında bulunan 6 adet çamur havuzunda biriktiriyor. Çamur havuzlarında biriken atıksular ise, zaman zaman Ceyhan Nehri’ne karışırken, oluşturduğu kötü koku nedeniyle de çevre kirliliğine neden oluyor.

1985 yılında üretime başlayan Elbistan Şeker Fabrikası, 32 yıl aradan sonra atıksu arıtma tesisine kavuşacak.

Atıksu Arıtma Tesisi için yapılan tüm bürokratik çalışmalar sonuçlanırken, arıtma tesisinden alınacak suyun tekrar Ceyhan Nehri’ne deşarjı için gerekli olan kazı izni de alındı.

8 milyon lira olarak planlanan yatırımın, 1 milyon 600 bin liralık kısmı aktarılırken, 2018 yılı bahar aylarında tesisin temelinin atılacağı tahmin ediliyor. Yaklaşık 2 yıl sürmesi beklenen inşaat çalışmalarının ardından, 2019 yılı kampanya döneminde atıksu arıtma tesisinin işletmeye alınması planlanıyor.

Tam arıtma olarak yapılacak olan Elbistan Şeker Fabrikası Atıksu Arıtma Tesisi, biyolojik arıtma yapacak. Arıtma tesisinden Ceyhan Nehri’ne deşarj edilecek olan arıtılmış sular, içilebilecek seviyede olacak. Arıtma tesisinde arıtılacak sular, Ceyhan Nehri’nin kaynak noktaları bittikten yaklaşık 300 metre daha aşağıdan, eski değirmen civarından deşarj edilecek. Fabrika içindeki çamur havuzları ise, arıtma tesisinin devreye girmesinin ardından artık kullanılmayacak.

Atıksu arıtma tesisi ile birlikte Ceyhan Nehri’ne kirli su bırakılmayacağı için, santraller soğutma suyunu şehir çıkışından alacak. Bu sayede Ceyhan Nehri’nin debisi şehir merkezinde düşmeyecek.

21 Ağu 2017 - 13:40 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Muhammet - Şaka gibi gerçekten ülkemde,ilçemde olan hersey ancak şaka gibi denilerek özetlenebilir nerdeyse 30 yıldır faaliyet gösteren fabrika daha yeni arıtma tesisi ihalesi yapıyor bunca yıl demekki güzelim nehri zehirlemisler ve biz elbistan halkı hiç birşey bilmemisiz ve hiç birşey yapmamışiz bizlere başta olmak üzere herkese yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 13:40