Ata topraklarını gezdiler

Ata topraklarını gezdiler

Ata topraklarını gezdiler
Ata topraklarını gezdiler
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Bekişoğlu ailesine mensup kalabalık bir grup, memleketlerini görüp tanımak için Elbistan’da değişik mekânlarda özlem giderdiler.

Elbistan’ın köklü ailelerinden olan Bekişoğlu ailesine mensup bir grup, Türkiye’nin birçok kentinden Elbistan’a gelerek, memleketlerini tanıyıp, ilçede yaşayan aile bireyleri ile bir araya geldiler.

Bekişoğlu ailesi mensupları, ilk olarak Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf’i gezdi. Eshab-ı Kehf ve buradaki makama hayran kalan aile bireyleri, daha sonra Elbistan’a geçerek, çarşı ziyaretinde bulundular. Buradaki gezi sırasında kendi soyadlarını taşıyan sokağı gören Bekişoğlu ailesi mensupları, çok duygulandılar. Güneşli Mahallesi’nde şehir merkezinin tam kalbinde yer alan Bekişoğlu Sokağı’nı gösteren sokak tabelası önünde fotoğraf çektiren aile bireyleri, duygu dolu anlar yaşadılar.

Grup daha sonra Ulu Cami ile birlikte Pınarbaşı gibi tarihi ve turistik mekanları gezdiler. Grup arasında yaklaşık 60 yıl Elbistan’a gelme imkanı bulamayan bireyler, gezi sırasında duygu dolu anlar yaşadılar.

İlk günün ardından Nurhak ve Yalak Mahallesini ziyaret eden aile bireyleri, geçmişin anılarını yad ederek, mutlu bir şekilde Elbistan’dan ayrıldılar.

20 May 2017 - 09:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.