Arslan: “Kudüs sahipsiz değildir”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elbistan Temsilcisi Emrah Arslan, Kudüs Günü dolayısıyla yazılı bir tebrik mesajı yayımladı.

Kudüs’ün geleceğinin, her Müslüman’ı yakından ilgilendirdiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Elbistan Temsilcisi Emrah Arslan, şunları söyledi:

“Ümmetin birlik ve diriliş günü olmasına dair dualar eşliğinde tertiplediğimiz bir Kudüs Gününüzü tebrik ederiz. Ümmetin birliği ve dirilişi için ceht ederken şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileriz. Kudüs denilince dünyada akla gelen en önemli isim Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Irkçı emperyalizmin baş aktörü ABD, bundan takriben 5,5- 6 ay önce Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı almış ve bu kararını da 14 Mayıs tarihinde geçekleştirmiştir.

Kudüs’ün geleceği her Müslüman’ı kendi evinin, ailesinin, çocuklarının geleceği gibi yakından ilgilendirmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), “Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin” buyurmuşlardır. Elbette burada zeytinyağı bir semboldür. Efendimiz(sav) henüz o zaman için fethedilmemiş Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın önemini bildirmek bu hadisi beyan etmiştir. Zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir.”

Kudüs’ün sahipsiz olmadığını kaydeden Arslan, “Tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. Kudüs’e sahip çıkmak sadece Kudüs’se sahip çıkmak değildir. Biz biliyoruz ve tüm kalbimizle inanıyoruz ki çocuk Gazze’de de çocuktur, Cizre’de de çocuktur. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumlarım dertleriyle dertlenmektir. Bugün burada ve tüm illerde eş zamanlı yaptığımız basın açıklamasıyla tüm dünyaya terör örgütü İsrail’e “çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini” bir kez daha haykırmış oluyoruz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır.

Allah yaptığımız çalışmaları hayırlara vesile kılsın. Özgür Kudüs, özgür Mescid-i Aksa’da buluşmak temennisi ile” ifadelerini kullandı.

08 Haz 2018 - 17:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Turgut - Allah razı olsun. Emrah başkanım rabbim güç kuvvet versin sizlere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Haziran 17:03
01

misafir - olay kudus olunca hep aklıma tosuncuk geliyor, onunda kırmızı cizgisi kudus tu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Haziran 17:03