Arazi alım-satımında ‘izin’ çıkmazı yaşanıyor

Arazi alım satımlarında İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin, arazi alım satımlarında onay verilmesine ilişkin yetkisinin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne devredilmesi, vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

Arazi alım satımlarında İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin, arazi alım satımlarında onay verilmesine ilişkin yetkisinin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne devredilmesi, vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile arazi alım satımlarında İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin onayına tabi olan işlemler bundan böyle DSİ tarafından yürütülecek. Arazi toplulaştırmasıyla ilgili daha önce İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerince incelendikten sonra verilen izinler de bundan böyle DSİ tarafından verilecek. DSİ, bu işlemler için özel bir birim oluşturacak ve vatandaşların talepleri değerlendirilecek.

Ancak 1 ay önce yürürlüğe giren kanun çerçevesinde oluşturulması gereken birimler henüz çalışmalarına başlamadı. Bu da arazisini ya da tarlasını satmak isteyenlerle alıcı vatandaşlar açısından mağduriyet yaşanmasına neden oluyor. Satış için izin almak üzere İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin yolunu tutan vatandaşlar, herhangi bir işlem yapılmadan DSİ’ye gönderiliyor. DSİ’de ise henüz böyle bir birim kurulmadığı için elleri boş bir şekilde geri dönüyor. Bu durum, alım-satım işlemlerinin ise neredeyse durmasına neden oluyor.

Vatandaşlar ise, bu duruma bir çare bulunmasını istiyor. Süreçle ilgili belirsizliğin ortadan kaldırılmasını talep eden vatandaşlar, söz konusu birimin çalışmalarına biran önce başlaması gerektiğini vurguluyor.

Yetkililerden net bir cevap alamadıklarını ifade eden vatandaşlar, “İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin, tarla satışı için verdiği onay yazısı DSİ’ye aktarılmış. Gel gör ki DSİ’nin böyle bir birimi kurulmamış. Bu izni kimin vereceği belli değil. Kime gitsek elimiz boş dönüyoruz. Hem satıcı hem de alıcı bu işte mağdur durumda. Nereye başvurmamız gerekiyorsa söylesinler biz de oraya gidelim. Oradan oraya koşmaktan biz de yorulduk. Karşımızda muhatap da bulamıyoruz. Bu duruma mutlaka çözüm bulunmalı. Yetkililer sesimizi duysun” diye konuştular.

18 May 2018 - 15:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Mehmet - İktidar hiç birşeye bakmaz oldu kanaun değiştiriyorlar alt yapılması kurulmadan,çalışılmadan millet mağdur olmuş umurlarında değil.Meclis olmassa bu ülke kim olursa olsun tek adam olduğunda kitlenir kalır..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 15:50
01

Elbistanlı kadir - DSİ ne zaman yürek soğuttuki . bu kurmdan hiç bir şey olmaz. Geçmiş olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 15:50