Ankara'dan Bursa'ya giden otobüs kaza yaptı: 11 ölü, 44 yaralı

Eskişehir'de meydana gelen trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybederken, 44 kişi de yaralandı. Kaza, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yaşandı.

Ankara'dan Bursa'ya giden otobüs kaza yaptı: 11 ölü, 44 yaralı
Ankara'dan Bursa'ya giden otobüs kaza yaptı: 11 ölü, 44 yaralı
Haber albümü için resme tıklayın

Ankara'dan Bursa yönüne seyreden 06 FL 644 plakalı gezi firmasına ait bir otobüs, yoldan çıkarak sağ tarafta bulunan ağaçlara çarptı.

Otobüsün ağaca çarpması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü 44 yaralının birçoğu ağır yaralı. Onlarca yaralanın olduğu gelen haberler arasında. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan kazada bir kişinin de kayıp olduğu öne sürülürken, Polis ekipleri incelemelerine devam ediyor. Otobüste 18-26 arasında öğrencilerin olduğu öğrenildi.

Facia sonrasında Vali Çakacak'tan ilk açıklama

Eskişehir’de, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği 44 kişinin de yaralandığı trafik kazası sonrasında açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, “Geniş bir yol ve ışıklandırılmış. Yolda buzlanma görmedik. Sebebi araştırılıyor” dedi.

Bir tur otobüsünün yol kenarından ağaçlara çarpması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak; “Malasef bu sabah üzücü bir kaza meydana geldi. Sabah 04.00 sıralarında Eskişehir Bozüyük yolunun 12’inci kilometresinde bir tur otobüsü yolun kenarındaki ağaçlara çarparak, büyük bir trafik kazası oldu. Bu kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. 44 kişi de yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız Eskişehir Devlet Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavileri devam ediyor. Yaralılarımızın şuan durumları ağır değil. Müdahale gerekiyor, kırıkları olan var. Ağır yaralı hastamız yok. Öncelikle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kazanın sebebi ile hakkında konuşan Çakacak, “Yol boş, üç şeritli yol. Geniş bir yol. Yol ışıklandırılmış. Sabah Emniyet Müdürümüz Engin Dinç ile birlikte ve diğer kurtarma ekibimiz ile birlikte yaptığımız incelemede yolda buzlanma görmedik. Dolayısıyla, farklı sebepler olabilir. Arkadaşlarımız kazanın sebeplerini araştırıyorlar” dedi.

20 Oca 2018 - 10:25 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.