Akkoyun: “Artı istihdam teşvikine katılım memnun edecek düzeyde”

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Milli Seferberlik’ projesinin çalışma hayatıyla ilgili noktasında, Elbistan’da istihdam edilen kişi sayısının memnun edecek düzeyde olduğunu söyledi.

Akkoyun: “Artı istihdam teşvikine katılım memnun edecek düzeyde”
Akkoyun: “Artı istihdam teşvikine katılım memnun edecek düzeyde”
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Milli Seferberlik’ projesinin çalışma hayatıyla ilgili noktasında, Elbistan’da istihdam edilen kişi sayısının memnun edecek düzeyde olduğunu söyledi.

Elbistan Kaymakamlığı ve Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) işbirliği ile ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesiyle ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ETSO Toplantı Salonundaki organizeye Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, SGK Elbistan Merkez Müdürü Mustafa Kaynak, ilçede faaliyet gösteren serbest muhasebeciler ve mali müşavirler ile esnaflar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun yaptı. Akkoyun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 7 Şubat’ta açıklamış olduğu istihdamı arttırıcı paketle ilgili olarak hem bilgilendirme yapmak, hem de bu anlamda Elbistan’daki karşılığı nedir, ne kadar bir istihdam artışı meydana gelmiştir ve önümüzdeki dönemde de bizlerin Elbistan’da görev yapan kamu idarecilerinin beklentileri nelerdir, bunları ifade etmek için bu toplantıyı düzenledik. Yakalamış olduğumuz bu güzel ivmeyi daha ileriye nasıl götürebiliriz, istihdamı ne kadar daha arttırabiliriz sorusunun karşısındaki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik bilgilendirme yapacağız” dedi.

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesi çerçevesinde Elbistan’da istihdam edilecek 1 kişinin bile önemli olduğunu kaydeden Kaymakam Akkoyun, bu projeye verilecek katkının ilçeyi ve ülkemizi ileriye götürme noktasında da büyük katkı sunacağını söyledi.

Projenin işverenlere büyük avantajlar sunduğunu vurgulayan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Biz, memleketimizi seven insanlarız, ülkemizi seven insanlarız. Ülkemizi daha ileriye götürme noktasında her birimiz görevliyiz. Kamu idarecisi, vatandaş, esnaf, ticaret erbabı, işçi veya işveren olsun her birimize görevler düşüyor. Bu anlamda elde ettiğimiz rakamlar bizi çok memnun ediyor. Ben, şahsınızda Elbistan’daki bütün işverenlere teşekkür ediyorum. Vatanseverlik budur. Sayın Cumhurbaşkanımızın 7 Şubat’ta açıkladığı paketin karşılığı Elbistan’da şükürler olsun ki; bizi ve ülkemizi memnun edecek düzeydedir. Hep beraber, bu paketin sunmuş olduğu imkânlardan faydalanma noktasında azami gayret gösterelim. Çalıştıracağınız her bir kişi, istihdamı arttırma noktasında önemli bir parametre ve katkı olacaktır. Bir aileye katkı olacaktır. Bu anlamda da devletimizin ciddi destekleri var. Ülkemiz, memleketimiz, milletimiz, yaşanan işsizlik sorununun çözümü için bu süreç ve bu günler çok önemli. Hep birlikte ülkemize, memleketimize ve milletimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce ise, ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı çerçevesinde İşbaşı Eğitim Programı (İEP), İEP İşveren Sigorta Prim Teşviki, teşvikten yararlanma şartları, işe alınacak personelde bulunması gereken nitelik ve şartlar, istihdam teşvikleri ve iş dünyasına yönelik birçok yeni düzenlemeye ilişkin olarak detaylı sunum yaptı.

Değerlendirmelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘milli seferberlik“ ilan etmesindeki asıl amacının, her konuda milli seferberlik olduğunu belirterek başlayan Yüce, şöyle konuştu:

“Son zamanlarda işsizlik oranlarındaki negatif yöndeki artıştan dolayı ülke genelinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli seferberlik ve onun akabinde de Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun çalışma hayatında milli seferberlik projesi kapsamında istihdamı artırıcı yönde devletimizin, hükümetin çıkardığı ek teşvik programları var.

Sayın Cumhurbaşkanımız ‘milli seferberlik’ deyince askerlik, savaş hali gibi durumlar algılandı. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın kastettiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın da uygulamaya koyduğu milli seferberlik aslında her konuda seferberlik anlamına geliyor. Savaşlar artık kılıç, kalkan, top ve tüfekle yapılmıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu saldırılara hepimiz şahidiz. Gerek ekonomik, gerek siyasi ve gerekse de simetrik saldırı altındayız. Gün birlik günüdür. Burada herkes üzerine düşeni yaptığı sürece milli seferberlik gerçek anlamda amacına ulaşacaktır. Bu seferberliğe 1 işçi fazla çalıştırarak katkıda bulunmak vatandaşlarımızın seferberlik görevi olduğunu düşünüyoruz. Bunun gerçekleşmesi noktasında hassasiyetleri nedeniyle Elbistan’ın fazlaca icabet ettiğini görmek bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bundan dolayı da tüm herkese teşekkür ediyorum. “

Sunumuna Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesinin detaylarını anlatarak sürdüren İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, “Teşvik kanunundan yararlanmak için çalıştırılacak işçinin 1 Şubat-31 Aralık 2017 tarihleri arasında işe alınmış olması gerekiyor. Kişinin mutlaka işe alınmadan önce İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması ve işe alınmadan 3 ay önce sigortasının olmaması gerekiyor. İstismarların önlenmesi açısından bu 3 şartı getirildi. İşverenin ise geriye dönük olarak her türlü sigorta prim borcu olmaması gerekiyor. Belirtilen şartları taşıyan işçiyi çalıştıran işverene devlet, işçi başına 773 lirasını ödeyecek. İşverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak alacakları işçiye sadece asgari ücret ödeyecek. İlave istihdam edilecek her bir işçi için işverenin maliyeti bu miktar kadar azalacak” bilgilerini aktardı.

İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, İşbaşı Eğitim Programı’nın (İEP) işverenlere sağladığı avantajları da anlatarak sunumunu tamamladı.

Organize, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

22 Mar 2017 - 16:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.