Akbayır’da hayırseverlere plaket verildi

Akbayır’da hayırseverlere plaket verildi

Akbayır’da hayırseverlere plaket verildi
Akbayır’da hayırseverlere plaket verildi
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’ndeki Til-i Kebir Camii’ne minare ve şadırvan yapımına katkı sunan ve halıların yenilenmesini sağlayan hayırsever vatandaşlara, Elbistan Müftülüğü tarafından plaket takdim edildi.

Akbayır Mahallesi’nde 1973 yılında inşa edilen Til-i Kebir (Büyük Til) Cami’in geçtiğimiz yıl minaresinin yenilenmesinin ardından, bu yıl da hayırseverler tarafından şadırvanı yapıldı. Halıları da yenilenen Til-i Kebir Cami’indeki bu çalışmalara katkı sunan hayırsever vatandaşlara Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel tarafından plaket takdim edildi. Plaket töreni öncesinde mahalledeki hayırseverlerin katkısı ile yapımına başlanan ve Kök ailesinin yardımlarıyla tamamlanan şadırvanın açılış kurdelesi gerçekleştirildi.

Burada bir değerlendirme yapan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, cami yaptırmanın dinimizdeki önemine vurgu yaptı. Cami yaptırmanın ve yardımda bulunmanın karşılığında alınacak sevabı Kur’an-ı Kerim’deki ayetler ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hadisleri ile anlatan Müftü Demirel, “Camiler, yüce dinimizde çok önemli bir yere haizdir. Cami inşa etmek, onarımını yapmak ve halısını almak gibi hizmetler, çok önemli ve faziletli, sabit mükâfatı çok büyük olan bir ibadettir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bu konunun önemine işaret eden ayet-i kerimeler mevcuttur. Cami yapanlar, camilerin bakımları ile ilgilenenlerin mümin olduğunu ifade eden ayetler bulunmaktadır. Bu tür işler imanının göstergesidir. Bu tür hayır işleri ile uğraşan kişiler için cennet müjdesini taşıyan hadis-i şerifler vardır” şeklinde konuştu.

Müftü Demirel, şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) camilere büyük önem vermiştir. Kuba Mescidi’nin yapımında bizzat bulunmuştur. Daha sonra da Medine’de cami inşa etmiştir. Bu da camilerin dinimizdeki önemini göstermektedir. Camiler, mecazi olarak Cenab-ı Allah’ın evini sembolize etmektedir. İbadetlerin özü namazdır. Cami dışında da ibadet yapılabilir ama namazların da asıl mekânı camilerdir. Bu kardeşlerimizin camilerimize yaptığı hizmetler de çok önemlidir. Bu tür hizmetler, çok faziletli ve mükâfatı çok fazla olan işlerdir. Camilerimize böyle bir hizmet yaptıkları için başta Hacı Mehmet İnan olmak üzere, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Program, camiye minare ile şadırvan yaptırarak ve halılarını yenileyerek yardımda bulunan Mustafa Kök ve kardeşlerine, Hanifi İnan’a, Şerif Solak ve ailesine, Fuat Solak ve ailesi ile mimar Hamit Güven’e plaket verilmesi ile son buldu.

20 May 2017 - 13:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Ahmed Hafızoğlu/İstanbul - Dedemin yillarca hizmet ettigi ve kaderine terkedilip yillarca unutulan Camiinin onarilmasinda eksik olan bolumlerinin yapilmasinda emegi gecen tum koylulerimizden Allah Razı Olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 13:02
02

Mükremin ÖZTUNÇ - Emeği geçen ve vesile olanlardan Allah razı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 13:02
01

HULUSİ KARCI - BAŞTA ADEM HOCAM'DAN ALLAHIM RAZI OLSUN. SONRADA BU HAYIRLARI YAPAN BÜTÜN HAYIR SEVER TİLLİ KARDEŞLERİMDEN ALLAHIM RAZI OLSUN. BİZİM CAMİMİZE ADEM HOCAM GİBİ EŞSİZ BİR İMAM DAHA GELMEDİ, GELECEĞİNİDE ZANNETMİYORUM ÇÜNKÜ BU İMAM KARDEŞİM GEREK GÖREVİNDE OLSUN, GEREK CAMİNİN TEMİZLİĞİNDE OLSUN, GEREKSEDE YAPILMASINA VESİLE OLDUĞU NİCE HAYIRLARDA OLSUN ÇOK AMA ÇOK EMEĞİ OLAN BİR KARDEŞİMİZ. ONUN İÇİN ONA BURADAN SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM. ALLAHIM RAZI OLSUN HOCAM İYİKİ VARSINIZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 13:02