Akarsu ortasında mahsur kalanların imdadına itfaiye yetişti

Andırın’da Keşiş çayında balık tutmak istedikleri sırada yağışla birlikte yükselen debi nedeniyle akarsuyun ortasında mahsur kalan 4 kişi, Büyükşehir İtfaiyesi’ne bağlı dalgıçlarca kurtarıldı.

Akarsu ortasında mahsur kalanların imdadına itfaiye yetişti
Akarsu ortasında mahsur kalanların imdadına itfaiye yetişti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Olay, Andırın ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi’nden geçen Keşiş çayında meydana geldi. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden çaya balık avlamaya giden dört arkadaş yağış nedeniyle su seviyesinin yükselmesi sonucu akarsuyun ortasında mahsur kaldı. Vatandaşların imdadına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetişti.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “24 Mayıs 2018 tarihinde, saat, 21.00 sıralarında, Andırın ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde, Z.M., S.M., Ö.N. ve M.K.Y., balık tutmak amacıyla Aslantaş barajı yakınındaki nehir yatağına geldiler. Bir süre sonra, aşırı dolu yağışı nedeniyle baraj kapakları açıldı. Nehirde saniyeler içinde yükselen sulardan kaçmayı başaran 4 genç, nehir yatağındaki bir ağaca tutunup 112 ihbar hattını aradı. Büyükşehir İtfaiyesi dalgıçları ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Akıntının şiddeti ve suyun yer yer 2 metreyi geçmesi sebebiyle kurtarma çalışmasında zorluklar yaşandı. Baraj kapakları kapatılarak tehlikenin daha da büyümesi engellendi. Ancak korkulan olmadı, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından Büyükşehir İtfaiyesi dalgıçları 4 genci sığındıkları ağaçtan kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Kurtarma çalışmasına AFAD ekibi de destek verdi. Gençlerin herhangi bir sağlık problemi bulunmazken, kıyıda endişe içinde bekleyen aileleri de rahat bir nefes aldı” denildi.

25 May 2018 - 13:23 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.