AK Parti seçim beyannamesinde Kahramanmaraş’a 4 tünel müjdesi

AK Parti’nin 24 Haziran seçimlerine ilişkin olarak 'Vakit Türkiye vakti' ana konseptiyle hazırlanan 146 büyük proje arasında Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerinde 9’u hizmete açılan ve 4’ü ile ilgili de çalışmaların sürdüğü tünel ve bölünmüş yol yatırımına da yer verildi.

24 Haziran seçimleri için milletvekili adaylarını belirleyen AK Parti’nin seçim beyannamesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından aday tanıtımının da yapılacağı görkemli bir törenle Ankara Spor Salonu'nda açıklandı. 360 sayfadan oluşan beyannamede 16 başlık bulunuyor. İlk bölümde yeni yönetim modeli anlatılırken; güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü millet vurgusu yapılıyor. 'Yaparsa yine AK Parti yapar' mesajına yer verilen beyannamede güçlü demokrasi, istikrarlı ve güçlü ekonomi vurgusu ön planda bulunuyor.

Törende kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ‘Türkiye’de biz, 16 yılda bir diriliş gerçekleştirdik’ diyerek, “Biz yola çıkarken Cumhurbaşkanımız 2002’de bir şey söylemişti, Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti. Geçtiğimiz 16 yıl Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Türkiye’de biz, 16 yılda bir diriliş gerçekleştirdik. Şimdi bir şahlanışın ve yükselişin eşiğindeyiz. Şimdi biz, yeni bir yüzyıl başlarken liderimizle, yeni hükümet sistemimizle, heyecanımızla ve aşkımızla yola çıkıyoruz. Bugün, Cumhurbaşkanımızla bismillah daha yeni başlıyoruz diyeceğiz. Aşkımız, sevdamız, davamız, derdimiz, heyecanımız; her gün ilk gün gibi taze ve yeni olması temennisiyle birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmanın ve seçim beyannamesinin ardından AK Parti listelerinden aday gösterilen MHP ve BBP'li milletvekillerinin de olduğu 600 milletvekili adayı, tanıtıldı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına Ak Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal geldi. Daha sonra Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Türk İslam Karakoç ve Mehmet İlker Çitil sahneye davet edildi. Fotoğraf çekiminin ardından Erdoğan, bazı vekiller ile ayaküstü sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesindeki 146 proje arasında Kahramanmaraş için de bir bölünmüş yol ve tünel yatırımı yer aldı.

Beyannamede, bölünmüş yol yatırımlarına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“2002 yılı sonu itibarıyla 1.714 km’si otoyol olmak üzere 6 bin 101 km bölünmüş yol mevcut iken, 1 Nisan 2018 itibarıyla 2 bin 657 km’si otoyol olmak üzere bölünmüş yol uzunluğu 26 bin 17 km’ye ulaşmıştır. Böylece, 943 km’si otoyol olmak üzere, 19 bin 916 km bölünmüş yol hizmete sunulmuştur. Yolların konforunu ve kullanım ömrünü arttıran sıcak asfalt kaplamalı yol uzunluğu 8 bin 591 km’den 23 bin 559 km’ye çıkarılmıştır. Karayolu ulaşımında güvenliği arttırmak, yollarımızı dünya standartlarında kaliteli bir çehreye kavuşturmak, yıllardır ihmal edilen bölgelere en iyi karayolu ulaşım imkanını sunmak için bölünmüş yol çalışmaları devam ettirilecek olup, 26 bin 17 km olan bölünmüş yol uzunluğunun 2023 yılına kadar 36 bin 500 km’ye çıkarılması planlanmaktadır. Kahramanmaraş Göksun- 6. Bölge hududu arası 4 tünel (17 bin 683 m) Proje kapsamında toplam uzunluğu 17.683 m olan 13 adet tünel bulunmakta olup bu tünellerden toplam uzunluğu 11 bin 073 m olan 9 adedi tamamlanmıştır. 6 bin 610 m’lik kalan kısmı tamamlanacaktır.”

25 May 2018 - 17:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

22

vatandaş - Şaka mı bu? Bu 4 tünel zaten mevcut yol planının içinde var :-) Hani şu 20 yıl geciken ve bundan başka bir siyasi söylemi olunmayan yol...Koyu bir Ak Partili olarak artık yeter!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
21

Hakan - Yalan bunlar, bugün Elbistana bakin ne Yol var ne bir yatirim var, sadece secimden secime hatirlaniyoruz

Oyumuzu akp veriyoruz

Yalana devam......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
20

Murat - Allah aşkına,Özal zamanında yapılan Nurdagı tünellerine bakın,birde 25 yı sonra yapılan Maraş tünellerine iki ağır araç yan yana geçemez.Günü kurtarma çalışmaları;önğörüsüzlük.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
19

d - Söyledikleri 16 yılık siyasetin devamı olacak gibi.Ya millet iş bulamıyor,ileri teknoloji sıfır,ağır sanayi ,hayvancılık bitmiş bunlar aynı şeyi tekrar ediyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
18

Yeter ELBİSTAN - Marşın üvey oğlu olduk

Be Allahtan kokmazlar yazık bu şehre

Seçimden seçime hatırımızı sorun

Seçimden sonra Elbistan a düşen payı Maraş’a yollayın

Maraş İnşaat alanı gibi hizmet akıyor

Elbistan’ı pislik götürüyor yek bir yol bile Yok alt yapı tek bir hizmet gelmiyor

Türkiye’nin neresinde gördünüz her gün Maraş’tan işçiler geliyor 3/5 saat Elb geziyor akşam üstü otobüse dolup Maraş’a gidiyor Allahtan korkun kuldan utanın taşımalı sistemle içimi gelir

Bir elbistanlı çalışırsa kursagından bir garibanın lokma geçer Elbistanlı menfaat sağlar diye otobüs otobüs günlük adam getirip götürün devam edin hakkımda size verdiğim oyda haram olsun benden bitti...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
16

Recep turunç - Mütahhitlere para aktaracagım,bütçeyi betona yatıracagım demek istiyorlar.Batırdılar ama hala aynı yöntemde ısrar ediyorlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
15

deniz - DENIZ GELECEKMI dört tunelle deniz de getirin Akdeniz Bölgesi denizi eksik maras in ede

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
13

Ilyas - Tuneneller yapilsin ama insanlar issiz elbistan icin ne vaadleriniz var. K.maras merkezdeki fabrikalardan bir kac tanesini neden elbistanimiza getirmiyorsunuz, sadece oy zamani gorunen milletvekillerimiz elbistan il de oan hersey acak diyordu, ne oldu yalanmiydi. Sayin mahir bey elbistanliyim diyorsunuz bu konuda kac donemdir neden hic erleme yok? Yoksa aklinizami gelmedi dusunemedinizmi! Devlet hastanesi yapildi sag olun ama gelinde bir bakin yeni yapilan hastane icler acisi 20 hasta oldugu zaman adim atmakda zorlaniliyor. Simdi bazi yalakalar cikacak ama bir partili olarak elestirimide yaparim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
12

Ilyas - Sayin cumhur baskanim bu milletvekillerini kim neye gore seciyor halk olarak bilmek istiyoruz! Bundan oncekiler ve bu secimde mietvekili adayi alarak gosterilenler ak patimizi k.marasda hep eksiye dusurdu. Bu halk sizin icin oy veriyordu ama, sizde goreceksiniz cumhur baskanligi oyunu sizden yana kullanip , milletvekili oyunu baska partiye atacak cok insan var. Nedeni artik bunlardan halk bikti sıkıldi, sizin golgenizde dolasip ak partiye zarar verdigini dusunuyor ve sizinde gormeniz icin bir uyari olacak...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
11

Ali Türkmen - Şu tünel, yol, asfalt işleriyle oy istemeyi ne zaman bırakacaksınız acaba ? Bunlar işsizliğe ve sanayi-ekonomik kalkınmaya asla çözüm getirmeyen sıradan vaadler...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
10

Adnan - Elbistanada ortadirek şabanı verirsiniz Bizde size sandıkta süprüz bişey vericik :;)))))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
09

Mehmet - Tünelleri yeriz artık. Maraş'ta sefamızı sürer....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
07

ciftci - barajlar nerde hollanda konya kadar bir ülke tarımda dunya 2. si türkiye 26.sırada geziyor yazık günah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
06

Mehmet - Eee vatandaşın refah düzeyini yükseltecekmi bunlar,bırakın bu işleri inşaatla ülke anca geriye gider.Fabrika yapın fabrika..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
05

Mehmet - Yıllardır her seçim onları öne sürüyorlar. Daha hızlı tren gelmedi 2 seçim geçti üçüncüsü geldi. Artık yeter bir ülkenin yakasından düşün.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
04

akuya - 20 yıldır Maraşa naptınız da şimdi mi aklınıza geldi? Sözde baraj yapacaktı muhteremler. Bi de hükümet sözcüsü hemşerimiz var evlere şenlik :D

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
03

DOĞAN DOĞANCAN - TÜNELLER KARIN DOYURMUYOR,İNSANLARA İŞ KAPILARI SÖZÜ VERİN-AÇINDA İŞSİZLİK BİRAZ AZALSIN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10
02

Ruhi - Allah rızası için artık bize tünel yol ve insaatla gelmeyin yeter biz istemiyoruz bize iş deyin ekonomi deyin eğitim deyin köprunuzde yolunuzda sizin olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:10