Aile Destek Merkezi’nden ev hanımlarına eğitim

Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi’nde (ADEM), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen proje kapsamında vatandaşlara 7 ayrı alanda eğitimler verilmeye başlandı.

Aile Destek Merkezi’nden ev hanımlarına eğitim
Aile Destek Merkezi’nden ev hanımlarına eğitim
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Aile Destek Merkezi’nin (ADEM), ev hanımlarının sosyal hayatta daha aktif şekilde yer almalarını sağlamak için faaliyet gösterdiğini söyledi.

Kaymakam Akkoyun, şöyle konuştu:

“Elbistan Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde oluşturduğumuz Aile Destek Eğitim Merkezi, 2015 yılı Mayıs ayından beri ilçemizde hizmet vermektedir. Türkiye geneli hizmet veren Aile Destek Eğitim Merkezi sayısı 72 iken, ilimiz sınırlarında sadece Elbistan ilçemizde vardır. Aile Destek Merkezleri; İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İlçe Toplum Sağlığı Müdürlükleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri gibi kurumlarla işbirliği yaparak kendi bünyesinde ev kadınlarına yönelik çeşitli kurslar düzenlemek üzere ev kadınlarının hem ev ekonomisine katkı sağlamalarını hem de sosyal hayatta aktif yer almalarını hedeflemektedir.”

ADEM’de bugüne kadar birçok kurumla işbirliği yapılarak kurs düzenlendiğini hatırlatan Kaymakam Akkoyun, “Açılışından bugüne kadar Elbistan Aile Destek Eğitim Merkezimizde (ADEM), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Toplum Sağlığı Müdürlüğümüz ve İŞKUR işbirliğinde kadınlarımızın hem ev ekonomisine katkı sağlamalarını hem de sosyal hayatta aktif yer almalarına yönelik kurslar düzenlenmiştir” dedi.

Aile Destek Eğitim Merkezi’nde, sağlık, aile içi şiddet, çocuk ihmali ve istismarı, kanser tarama, sağlıklı beslenme ve obezite, gebelik, madde bağımlılığı konularında eğitim verilmeye başlandığını kaydeden Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen proje kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca verilen Şartlı Sağlık ve Şartlı Eğitim Yardımından faydalanan vatandaşlara, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor, ebe ve psikologlar tarafından, sağlık, aile içi şiddet, çocuk ihmali ve istismarı, kanser tarama, sağlıklı beslenme ve obezite, gebelik, madde bağımlılığı konularında eğitim verilmeye başlandı.

Uzmanlar tarafından 7 dalda verilen bu eğitimler yılsonuna kadar aralıksız bir şekilde devam edecek. Daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum yetiştirme adına düzenlenen bu programlar, özellikle toplumda dezavantajlı grupta yer alan bireylerde farkındalık oluşmasını da sağlamaktadır. Bu eğitimlerin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

18 Nis 2018 - 14:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.