Afşin’deki I.derece sit alanları ile ilgili kararlar Resmi Gazete’de

Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca başlatılan çalışma doğrultusunda Afşin ilçesinde bulunan I. ve III. derecedeki 6 ayrı sit alanlarıyla ilgili olarak hazırlanan sit haritaları ve sayısal harita sınırlarının onaylanması işlemi yapıldı.

Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Afşin ilçesindeki bazı sit alanlarına ilişkin olarak aldığı kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, Afşin'de, Hüyüklü Höyük, Ortaklı Höyük, Soğucak Höyük ve Arkeolojik Alanı, Alimpınar Mozaikli Alan, Afşinbey İlköğretim Okulu Mozaikli Alan ve Türksevin Nekropol Alanı’na ait alınan kararlar yer aldı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüklerinin sorumluluk alanları içerisinde yer alan, öncelikli olarak sit alanlarının sayısallaştırılması işleminin yapılmasına ilişkin Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 29.09.2010 gün ve 201717 sayılı yazısı gereği. Kahramanmaraş İli. Afşin İlçesi. Hüyüklü Höyük, Ortaklı Höyük, Sogucak Höyük ve Arkeolojik Alanı, Alimpınar Mozaikli Alan, Afşinbey İlkokulunu Mozaikli Alan, Türksevin Nekropol Alanlarına ait sit sınırları ile koruma alanlarının sayısallaştırılması ve irdelenmesine yönelik yapılan incelemeler sonucunda Müdürlüğümüz uzmanlarının hazırlamış olduğu 22.05.2018 tarihli raporları okundu, konunun ekleri ve İşlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda;

Söz konusu Bakanlar Kurulu kararında, Afşin ilçesi sınırlan içerisinde tescil edilerek haritaları üzerinde sit sınırları belirlenmiş ancak sayısal koordinat değerleri bulunmayan 6 ayrı sit alanıyla ilgili olarak şu bilgiler yer aldı:

“Afşin ilçesi, Hüyüklü Köyünde bulunan Hüyüklü Höyük 1567 parselde bulunan antik yapı kalıntısı, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 30.06.2000 tarih ve 3820 sayılı karan ile 1/5000 ölçekli harita üzerinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen Höyüklü Höyük'e ilişkin olarak yapılan sayısallaştırma kapsamında mevcut sit haritası esas alınarak Kurulumuz uzmanlarınca hazırlanan sit haritası ve köşe koordinatlarının uygun olduğuna karar verildi.

Afşin ilçesi, Ortaklı Köyü sınırlan içerisinde yer alan Ortaklı Höyük Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 30.01.2001 gün ve 4085 sayılı karar ile 1. Derece Arkeolojik sil alanı olarak tescil edilen Ortaklı Höyük'e İlişkin olarak yapılan Kurulumuz uzmanlarınca önerilen sit haritasının önerilen sit haritasının ilk tescil kanın eki haritadan farklı olarak hazırlanması nedeni ile uygun olmadığı, ancak ilk tescil karan harita sınırlan esas alınarak toplantı esnasında düzeltilen kararımız eki sit haritasının uygun olduğu kararlaştırıldı.

Afşin ilçesi, Soğucak Köyü, Gölpınar mevkiinde bulunan Soğucak Höyük ve Arkeolojik Alanı, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 30.09.2004 tarih ve 104 sayılı karan ile I. ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen Soğucak Höyük ve Arkeolojik Alanı'na ilişkin olarak yapılan sayısallaştırma kapsamında mevcut sit haritası esas alınarak Kurulumuz uzmanlarınca hazırlanan sit haritası ve köşe koordinatlarının uyuştuğu belirlendi.

Afşin ilçesi, Alimpımar Köyü Çöte Mevkiinde bulunan mozaikli alan ve çevresinin Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 27.11.2007 tarih ve 3331 sayılı kararı ile 1/5000 ölçekli harita üzerinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen Alimpınar Mozaikli Alanı'na ilişkin olarak yapılan sayısallaştırma kapsamında mevcut sit haritası esas alınarak Kurulumuz uzmanlarınca hazırlanan sit haritası ve köşe koordinatlarının uygun olduğu yönünde karar çıktı.

Afşin ilçesi, Efsus Turan Mahallesi 144 ada 1 Parselde yer alan Afşinbey İlköğretim Okulunda bulunan taban mozaiği, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 24.12.2009 tarih ve 5632 sayılı kararı 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen Afşinbey ilköğretim Mozaikli Alanı'na ilişkin olarak yapılan sayısallaştırma kapsamında mevcut sit haritası esas alınarak Kurulumuz uzmanlarınca hazırlanan sit haritası vr köşe koordinatlarının örtüştüğü tespit edildi.

Afşin İlçesi, Türksevin Köyü. 331 parselde tespit edilen Nekropol alanı. Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 24.12.2009 tarih ve 5633 sayılı kararı ile III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen Türksevin Nekropol Alanına ilişkin yapılan sayısallaştırma kapsamında mevcut sit haritası esas alınarak Kurulumuz uzmanlarınca hazırlanan sit haritası ve köşe koordinatlarının uygun olduğuna karar verildi.

21 Haz 2018 - 12:40 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ÖZ ELBİSTANLI - Elbistan nın SİT alanı ilan edilen ulu camii ve civarından ne haber yetkililer... Bu bölgelerin geleceği ne olacak bir bilen varsa bilgi versin...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 12:40

AKARYAKIT SATIŞ ELEMANI

istasyonumuzda çalıştırılmak üzere bay akaryakıt satış elemanı alınacaktır. müracaatlar şahsen yapılacaktır.

0(000) 000 00 00 OPET ELBİ̇STAN ENSAR PETROL

ELEMANLAR ARANIYOR

KARAKUŞLAR AYGAZ TÜP BAYİİ VE SENDEO KARGODA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE EHLİYETLİ BAY ELEMAN VE BİLGİSAYARDAN ANLAYAN BAYAN ELEMAN ALINACAKTIR.

Mikail Karakuş 0544 346 86 86

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...