Afşin’de ülkücü camia birlik ve beraberlik iftarında buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği birlik ve beraberlik iftarı, geniş bir katılıma sahne oldu.

Afşin’de ülkücü camia birlik ve beraberlik iftarında buluştu
Afşin’de ülkücü camia birlik ve beraberlik iftarında buluştu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İlçedeki özel bir tesiste düzenlenen iftar programına, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Sefer Aycan, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP Kahramanmaraş milletvekili adayları, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış ve partililerin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Programda kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, MHP Kahramanmaraş Milletvekili adaylarını tanıtarak başladığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminde, Afşinli vatandaşlardan destek istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisinde güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Aycan, şöyle konuştu:

“Anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminin gündemde olduğu dönemlerde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla başlayan bir süreci yaşıyoruz. Genel Başkanımız o gün, bunun bir adını koyalım diyerek çağrıda bulunmuş ve ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vermiş oldu destekle yola çıkıldı. Anayasa değişikliği taslağı oluşturularak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen yeni bir hükümet modeli ortaya çıktı. Bu model, her iki partinin de ortak modelidir. Bugün, Türkiye bir dönüşümü yaşamaktadır.”

Aycan, “24 Haziran'da yapacağımız seçim ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kurulacak. Bu durum Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından değerlendirilmiş ve ittifak yapma gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bazı kesimler Devlet Bahçeli'nin neden aday olmadığı hakkında lüzumsuz sorular sorarak tartışma oluşturmak istiyor. Bunun cevabını vermek istiyorum. MHP burada da devlet duruşunu göstermiştir. Önemli olan milletin birlik ve beraberliği, devletin güçlü olmasıdır. Bundan dolayı ittifak oluşturulması gerekliliği doğmuş ve bu ittifakın adını da Genel Başkanımız 'Cumhur İttifakı' olarak belirtmiştir. MHP olarak cumhur ittifakında Sayın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi belirttik. 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Her gittiğimiz yerde Cumhur İttifakının ortak adayı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy istiyoruz. Milletvekilliği genel seçimlerinde ise kendi adaylarımıza oy istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Ne yapacaktık? CHP ile mi ittifak yapıp, adayını mı destekleyecektik?’ diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, “İlk defa partiler kendi adlarıyla, kendi amblemleriyle ve kendi listeleriyle seçime girebilmekte. Karşımızda da bir ittifak var. MHP ile AK Parti ittifak yaptığında, bizi eleştiren 4 benzemez bugün bir araya gelerek kendi ittifaklarını oluşturdu. Bugün ki sistem ittifak yapılmasını gerektiriyor. Şuanda hiç bir parti tek başına yüzde 50'nin üzerine çıkacağı da gözükmemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, politikalarımızda farklılıklar olmasına rağmen temel değerlerimize, manevi değerlerimize ortak noktamız olan AK Parti ile ittifak yaparak seçime giriyoruz. Ne yapacaktık? CHP ile mi ittifak yapıp, adayını mı destekleyecektik? Veya CHP ile işbirliği yapan, onlara göz kırpan, gizliden ittifakın içerisinde olan HDP ile mi birlik olacaktık. Bunlara su taşıyan Saadet Partisi ile mi birlik olacaktık. MHP olarak devletimiz ve milletimiz için en doğru kararı verdik. Terör ile mücadele konusunda hükümeti destekliyoruz, dış politikada devletimizin ve milletimizin yanındayız. Fakat biz ayrı bir partiyiz. Cumhur ittifakı ile güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü bir meclis istiyoruz. Milletvekilliği seçimlerinde kendi adaylarımız için kapı kapı gezerek vatandaşlarımızdan oy istiyoruz. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisinin güçlü olması demek Recep Tayyip Erdoğan'ında güçlü olması demektir. MHP'nin güçlü olması sadece teröristlere ve Türkiye düşmanlarına korku salacaktır” şeklinde konuştu.

MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç da, iftar programına katılanlara ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

12 Haz 2018 - 16:51 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Bozkurt - Akp nin taşeronu olup hala oy isteyebilmek, ayrı bir meziyet olsa gerek.Akkurtlara oy yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Haziran 16:51