Afşin Belediyesi kendi elektriğini kendisi üretecek

Afşin Belediyesi, kurulacak 1 megavatlık güneş enerjisi santrali ile kendi elektriğini kendisi üretmeye hazırlanıyor.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 4 milyon 500 bin TL’lik bir yatırım bütçesi bulunan güneş enerjisi santrali için yapı ihalesi ilanının yayınlandığını söyledi.

Kendi elektriklerini üreteceklerini ve artan elektriği de devlete satarak ek gelir elde edeceklerini kaydeden Afşin Belediye Başkanı Güven, söz konusu yatırımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Belediye olarak 2014 yılından bu tarafa GES projesini hayata geçirmek için çalışmalarımızı yaptık ve nihayet ihale ilanın ardından çalışmalara başlanacak. Finansman teminin yaptık. İl Bank ile ortak yapıyoruz. Afşin Belediyesine yük getirmeden kendi kendini ödeyen bir projeyi Afşin'e kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yaptığımız fizibilite çalışmalarına göre kendi kendini 2 ay gibi bir süre içerisinde ödemeye başlayan 1 megavatlık güneş enerji santralinin (GES) inşasını tamamlayarak, 2018 yılı içerisinde Afşin'in hizmetine açmak istiyoruz."

Güneş enerji santrali yatırımını Kahramanmaraş bölgesinde ilk defa Afşin Belediyesince yapıldığının da bilgisini veren Başkan Güven, “Belediye olarak elektrik faturası ödeyeceğiz ama elektrik geliri tahsilatı da yapacağız. Ödediğimiz fatura ürettiğimiz elektrik enerjisinden az ise bizim için kazanç olacak. Üretilecek enerji de bizim ihtiyacımızın fazlası bir enerji. Sattığımız enerji ile 1 megavatlık güneş enerji santralinin kredisini ödeyeceğiz. Bu anlamda belediyemize hiç bir yük getirmeyecek. Temiz ve yenilenebilir enerji konusunda son yıllarda ülkemizde enerji gelişmeler ve ataklar oldu. Afşin'imiz GES projelerinin verimliliği bakımında ikinci derecede yer alıyor. Bölgemizde sadece termik santrallerle değil temiz enerji konusunda da kapasitenin artması lazım. Bunun için de çalışmalarımız var. İnşallah ilerleyen dönemlerde yasalar da izin verirse kapasitemizi 20 megavata kadar çıkartabiliriz. İfadelerini kullandı.

20 Nis 2018 - 14:56 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Yüce - Sayın başkan size bir Elbistanlı olarak takdir ediyorum. Çalışmalarınızı bize uzakta da olsanız yakından takip ediyorum. Bu ülkeye böyle başkanlar lazım. Allah gücünüzü artırsın, Allah sizleri korusun. Saygılar sayın başkanım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 14:56
05

Elbistanli - Bölgemizin böyle calişkan belediye ve başkanlara ihtiyacı var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 14:56
03

Serkan - Bak bak durmuş küçük sacı uzatıp gezmiyor bakra afsin belediyesinden örnek al yedin bitirdin elbistan ı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 14:56