Afrin’e ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü mensuplarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Harekat, 20 Ocak 2018 günü saat 17.00'den itibaren fiilen başladı.

Afrin’e ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başladı
Afrin’e ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başladı
Haber albümü için resme tıklayın

TSK, harekatın ilk gününde belirlenen 113 hedeften 108’ni vurdu. Vurulan hedeflerin sayısının daha sonra 153’e ulaştığı bilgisi verildi.

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan 72 uçak, müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine döndü. TSK’dan yapılan açıklamada, harekatın planlama ve icrasında sadece teröristlerin hedef alındığı, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığını ifade edildi.

TSK: Zeytin Dalı Harekatı başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Harekat Merkezi’nden Mehmetçiğe seslendi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Harekat Merkezi’nden Zeytin Dalı Harekatını gerçekleştiren Mehmetçiğe seslenerek, “Afrin bölgesinde PKK, KCK, YPG, PYD ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtulmasını sağlamak üzere Zeytin Dalı Harekatını başlatıyoruz. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin’e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’nı yönettiği Genelkurmay Harekat Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Harekat hakkında bilgi veren Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri hudutlarımızda ve bölgede güvenliği sağlamak üzere Suriye kuzey batısında Afrin bölgesinde PKK, KCK, YPG, PYD ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtulmasını sağlamak üzere Zeytin Dalı Harekatını başlatıyoruz. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları BM Güvenlik Konseyi’nin kararları, terörle mücadeleye yönelik özel kararlar ve BM Sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde ve fakat Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde bu faaliyet icra edilecektir” ifadelerini kullandı.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, silah, bina, araç gereçlerin hedef alınacağını ifade eden Akar, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü hassasiyetin gösterileceğini aktardı.

Harekatta görev alan silah arkadaşlarına hitap eden Akar, millet ne zaman ihtiyaç duyduysa, ‘Peygamber Ocağı’ olarak adlandırılan Silahlı Kuvvetlerin de daima göreve hazır olduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz şuuruyla çıktığınız bu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan ülkemizin güvenliği için yurt içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele ettiniz. Bu vesileyle milletimiz için Silahlı Kuvvetlerin vazifesini icra için şehit olan tüm silah arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Şu anda bile gazilerimiz var, onları da şükranla anıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Sizlerin şanlı tarihimizden aldığınız güç, asil milletimizin sevgisi güveni ve duasıyla bu görevden de alnınızın akıyla çıkacağınıza inancımız tamdır. Yolunuz bahtınız açık olsun.”

21 Oca 2018 - 12:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.