ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’dan Katar açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar’a boykot uygulayan Arap ülkelerinin bir çözüme ulaşılması için birlikte oturup konuşmaları gerektiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar’a boykot uygulayan 4 Arap ülkesinin bir çözüme ulaşılması için oturup birlikte karar vermeleri gerektiğini söyledi. “Bir sonraki verimli adım, ülkelerin birlikte oturup bu konuşmaya devam etmeleri olacaktır” diyen Tillerson, “Müttefiklerimizin ve ortaklarımızın terörizmi durdurmak ve aşırılığa karşı koymak için herkesin kabul ettiği bir hedef doğrultusunda birlikte çalıştıklarında daha güçlü olduklarına inanıyoruz” dedi.

Tillerson,"Tansiyonu düşürmek, bu sürece yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt aracılığıyla Katar'a 13 maddelik bir talep listesi sunmuştu.

25 Haz 2017 - 19:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.