A Termik’te yangın: 3 işçi yaralandı

Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin ikinci ünitesinde elektrik kablolarındaki patlamanın ardından kömür tozlarının tutuşması sonucunda çıktığı iddia edilen yangında, 3 işçi yaralandı.

A Termik’te yangın: 3 işçi yaralandı
A Termik’te yangın: 3 işçi yaralandı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin ikinci ünitesinde elektrik kablolarındaki patlamanın ardından kömür tozlarının tutuşması sonucunda çıktığı iddia edilen yangında, 3 işçi yaralandı.

Olay, saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin ikinci ünitesinin 54. metresinde bakım çalışması yapıldığı sırada, elektrik kablosunda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çevrede bulunan kömür ve kömür tozları tutuştu. Alevler, bölgede çalışma yapan Kazan İşletme Teknisyeni Ahmet Şahabettin Ülker ile Teknikerler Bünyamin Binköl ile Kenan Şahin’in etrafını sardı. Yangın nedeniyle elektriklerin de kesildiği yerden hızla uzaklaşan işçiler, canlarını zor kurtardı. El ve yüz bölgelerinde ciddi yanıklar oluşan işçiler, Ülker, Binköl ve Şahin’in yardımına mesai arkadaşları koştu. Mesai arkadaşları, yaralı işçileri metrelerce yüksekten aşağıya indirirken bir yandan da alevlere müdahale etti. Yaralı işçiler, işletmeye ait ambulanslarla Elbistan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yangın ise, uzun uğraşlar sonucunda santralin diğer bölgelerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle santralin 2. ünitesinde elektrik üretimi de durduruldu.

Elbistan Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan yaralı işçileri Kazan İşletme Teknisyeni Ahmet Şahabettin Ülker ile Teknikerler Bünyamin Binköl ile Kenan Şahin’i ziyaret eden Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Burada değerlendirmelerde bulunan Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, termik santral işçilerinin en tehlikeli iş kolunda çalıştıklarını söyledi.

Başkan Kılıç, “Saat 11.00 sularında Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nde bir iş kazası meydana geldi. 3 arkadaşımız yaralı şuanda. Hayati tehlikeleri yok. Ellerinde ve yüzlerinde yanıklar var. Son yaşadığımız bu kaza, iş kolumuzun ve termik santrallerdeki çalışma ortamının ne kadar tehlikeli olduğunun en büyük göstergesi. En tehlikeli iş kolunda çalışıyoruz. Tek tesellimiz kazanın ucuz atlatılması. İnşallah arkadaşlarımız en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. Ve böyle kazalar da bir daha yaşanmaz. Yangın söndürüldü. Arkadaşlarımızı sevk edecekler” dedi.

30 yıldır elektrik üreten Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ne yeterli bakım yapılmadığını ve kazaların da bu nedenle meydana geldiğini savunan Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, personel azlığına da işaret etti.

“Her zaman bu tür kazalara açık bir işyerimiz var” diye konuşan Başkan Kılıç, “A Termik Santrali, 30 yıldır üretim yapıyor. Çok eski bir santral. Şuanda da eksik personelle elektrik üretilmeye çalışılıyor. Olması gerekenin yüzde 20-25’i kadar bir işçiyle çalıştırılmak zorunda bırakılıyor. Santrale gereken bakım yapılmıyor. Çevreye verdiği zarar da zaten gündemde. Her zaman bu tür kazalara açık bir işyerimiz var. Santrale gereken personelin en kısa zamanda alınması lazım. İşçilerimizi bu şekilde zorlamak da iş kazalarına neden olabiliyor. Bu kaza en ucuz şekliyle atlatıldı. Geçen yıl bu kazanın bir benzeri daha yaşanmıştı. Can kaybı ile sonuçlanmıştı o da. Tek tesellimiz arkadaşlarımızın şuan ki durumlarının iyi olması. Arkadaşlarımız, kıl payı farkla kendilerini kurtarmışlar” ifadelerini kullandı.

Yaralı işçiler ise, “Kendi çabamızla kaçtık. Allah yardım etti. 54 metre yüksekte çalışıyorduk” dediler.

El ve yüz bölgelerinde birinci ve ikinci derece yanıklar oluşan yaralı işçiler, Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından Kahramanmaraş’a sevk edildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

01 Şub 2017 - 13:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

14

VATANSEVER - A TERMİK SANTRALİNİN ACİLEN ÖZELLEŞTİRİLİP REVİZE EDİLMESİ LAZIM..TÜRKİYENİN EN BÜYÜK TERMİK SANTRALİ BÖYLE OLMAMALI..ZATEN KADROLU İŞCİLERE İŞ YAPTIRMAK DEVEYE HENDEK ANLATMAKTAN DAHA ZOR..LAFA GELİNCE HERKES MİLLİYETCİ ÇALIŞMAYA GELİNCE ARAKİ BULASIN..OLAN FUKARA TAŞERON İŞCİLERE OLUYOR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
13

Kimsesiz - Buradan afsin ve elbistan siyasetçilerin sesleniyorum bu kaza ilk değil sonda olmayacak hurdasi çıkmış s antralden uretim isteniyor artık ömrünü tamamlamış bir santral en kısa zamanda ya uretim durdurulmali yada devletin buraya agir bir revizyon yapmali yazık olan yine rızkını kazanmaya çalışan işçilere oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
11

Enver - Arkadaşlarımıza geçmiş olsun Rabbim acil şifa versin. Santral eskidi ne zaman nerenin patlayacağı bellisiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
09

ömer zincirkıran - öncelikle yaralanan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum bende buranın işcisiyim son yıllarda düzenli işi bilen bir ekiple bakım yapılmıyor artı had safhada işçi eksigi var daha büyük kazaların olmaması için işi bilen büyük bir firmaya bakımını adan zeye yaptırmak acilen eksik işçi sayısını tamamlamak lazım yoksa Allah korusun daha büyük kazalar olur tekrar geçmiş olsun herkese saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
08

ali - bende termik santralin çalışıyorum.yorumlarda arkadaşımızın biri bol keseden atmış.eüaş çalışmuyor diyorda. orda kömür tozlarının tutuşduğunu söyleniyor.temsanın temizlik işçileri temizlemiz.temizlikde ,bakım da taşerona ait ama nerde çalışan.milliyetçilik oldumu mangal da kül bırakmazsınız.çalışma oldumu ben kadro isterim hep hayatınız beleş.çalışma yok iş kazası oldumu eüaş suçlu, suçlu olan sizlersiniz.devlet size aş veriyor siz de burnunuzla tepiyorsunuz.a ve b termik santrali bir an önce özelleşmeli.bakalım özel buradar adamın boğazını boş beleş besliyormu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
07

Fikret ÖZDEMİR - Allahım esirgesin tüm işçi kardeşlerimize geçmiş olsun, Acil şifalar diliyorum yaralanan kardeşlerimize

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
06

Hasan tatar - Geçmiş Olsun. Rabbim Acil Şifalar Versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
05

Ali yazğan - Arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimle Allah daha kotusunden saklasın arkadaşlar çok çok geçmiş olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
04

Süleyman genç - Çok geçmiş olsun arkadaşlar Allah acil şifalar versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
02

Vatandaş - Geçmiş olsun Yok taseron yok kadro lu sizin daha birbirinize saygınız yok en ufagı insanlar yaralanmış ne halde sizin yorumlarınız ortada ayıp yahu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08
01

Emre - Çok geçmiş olsun.... Normal tarlayla linyit kömürü bulunan tarla arasindaki fiyat farkı nedir arkadaşlar... Tarlasını satan gidiyormu...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 13:08