9 kilometrelik kar siperinin kurulumuna başlandı

Karayolları Elbistan 58. Şube Şefliği sorumluluk alanında bulunan ve kış aylarında tipi nedeniyle sık sık kapanan Elbistan-Nurhak Karayolu’nun Barış Mahallesi bölgesine yerleştirilecek CTP kar siperlerinin kurulumuna başlandı.

9 kilometrelik kar siperinin kurulumuna başlandı
9 kilometrelik kar siperinin kurulumuna başlandı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Toplam 9 kilometre uzunluğa sahip olacak siperleri tutacak çelik ayakların kurulumu yapılırken, kar siperi sayesinde, tipinin savurduğu karların karayolunu kapamasının önüne geçilecek.

Kar ve tipi nedeniyle her kış ulaşımda aksamalar yaşandığından sürücülerin adeta korkulu rüyası olan Nurhak-Elbistan Karayolu’nun Barış Mahallesi kısmına, kar siperli önlem alınıyor.

Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalenin ardından Elbistan 58. Şube Şefliği sınırlarında kalan ve tipi nedeniyle kapanan bölgelerin başında gelen 3 kilometrelik kısımdaki siper kurulum çalışmaları başladı.

Göksun-Elbistan Karayolu’nda da 5 bin 700 metrelik kar siperi yapılacağı belirtilirken, Elbistan-Nurhak Karayolunun Barış Mahallesi sınırlarında kalan bölgede 1600 metre sol, 1700 metre de sağ yöne yapılacak olan kar siperi, şiddetli fırtına nedeniyle savrulan karların yol üzerine birikmesini engelleyecek.

Elbistan-Nurhak Karayolunun 30 ila 33. kilometreleri arasında uygulanacak olan kar siperi çalışmalarının kış mevsimi öncesinde tamamlanacağı bildirildi. Şuanda siperleri tutacak çelik ayakların yerleştirildiği özel çalışma çerçevesinde görevliler, geçitlerin kar yağışı ile tipi sırasında sık sık kapanması nedeniyle riskli olan ve sürücülere korkulu anlar yaşatan bölümlerine öncelik veriyor.

18 Eki 2017 - 15:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.