40 bin dönüm araziyi sulayacak ihaleye 7 firmadan teklif

Kalelatı Sulama Birliği’nin 8 yıl sonra yeniden aktif hale gelip 40 bin dönüm araziyi sulaması için Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan ihalesine 7 firma teklif verdi.

40 bin dönüm araziyi sulayacak ihaleye 7 firmadan teklif
40 bin dönüm araziyi sulayacak ihaleye 7 firmadan teklif
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan ve Ekinözü ilçelerine bağlı 7 mahalledeki 2 bin 400 çiftçinin 80 bin dönüm arazisini suladığı Kalealtı Sulama Birliği, AKEDAŞ’a olan elektrik borcundan dolayı 2012 yılında faaliyetlerini durdurdu. Arazileri susuz kalan binlerce çiftçi, sondajlarla ürünlerini yetiştirmeye çalışırken; imkan bulamayanlar ise tarlalarına sadece hububat ekmekten başka çare bulamadı. 8 yıldır atıl durumda bekleyen Kalealtı Sulama Birliği’nin sulama onarım işi, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılı ek yatırım programına dahil edildi. DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü, pompa istasyonunun revizyonunu öngören ihaleyi 20 Ocak 2020 Pazartesi günü gerçekleştirdi. İhaleye, 7 firma teklif verdi. Tekliflerin değerlendirilmesinin ardından ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanacak. Yüklenici firma, yer teslimi işlemiyle birlikte Ceyhan Nehri’nden alınan suyu, kanala aktaracak pompanın onarım çalışmalarına başlayacak. İhale kapsamında 3 bin 750 metre uzunluğunda beton kanalet döşenerek, Ceyhan Nehri’nden alınan su, ilk etapta yaklaşık 40 bin dönüm tarlaya ulaştırılacak. Kalealtı Sulama Birliği, Göksun Sulama Birliği bünyesinde hizmet verecek.

Ana kanal temizliği yapılıyor

Baharla birlikte başlayacak sulama mevsimine yetiştirilmesi planlanan çalışma kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) 204. Afşin Şube Müdürlüğü ekipleri de iş makineleriyle ana kanalın temizliğini yapıyor. Çalışmalar kapsamında toplam 18 kilometre uzunluktaki kanal, yıllardır biriken taş ve diğer malzemelerden temizlenerek su akışı için uygun hale getiriliyor. Çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor.

22 Oca 2020 - 17:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Duyarlı bir vatandaş - Kanaletleri tahrip eden ve ev ve ahırlarına yemlik duvar vs.için götürenlerden alın beton kanal parasını yazık bu memlekete

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:55
06

Atıf karpınar - Hayırlı olsun emeği geçen herkesten Allah razı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:55
05

vatandaş - kanalı temizledik diye hava atıyorlar ama yolu berbat bi hale getirdikleri söylemiyorlar kanalı temizle ama yolu temiz tut. devletin su şefi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:55
04

Elbistanlibiri - Allah razi olsun sayin bakanimiz mahir unal beyden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:55
03

Istihdam - Kahramanmaraş merkeze uzak olan yerleşim yerlerinde ( özellikle kuzey ilçeler; Nurhak,Ekinözü,Elbistan ,Afşin,Göksun) en öneli sorunlardan biri İstihdam alanlarının yokluğu. İlçelerimiz sürekli göç veriyor. İş imkanları yatırımlar olsa kimse göçmez. Her birimiz şehrimiz için bunu gündeme getirmeliyiz. Tarım ve hayvancılığın sorunları çözülmek için gündeme gelse ve çözülse insanlar yaşadığı yerde geçimini sağlar Ekonomik hareketlilik olur. İlde yaşayan herkes kazanır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:55
01

Kendiyer - *** Yine elektirik parasını vermezler değil, yine elektirik parasını toplar yerler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:55