4 bin 95 öğrenci okula ilk adımını attı

Elbistan’da toplam 4 bin 95 ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi öğrencisi, seyreltilmiş uygulamalarla haftada bir gün olacak şekilde okula ilk adımını attı.

4 bin 95 öğrenci okula ilk adımını attı
4 bin 95 öğrenci okula ilk adımını attı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kovid-19 salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için açtı. Yüz yüze eğitimin başlaması dolayısıyla ülke genelinde okullarda gerekli tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı, gerekli hijyen ve dezenfektan ihtiyaçları da karşılandı.

Okulların açıldığı ilk haftayı kapsayan uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Uyum haftasından sonra ise haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitim sürecinde okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar uyum programı etkinliklerinde, çocuklar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilecek. Hijyen, sosyal mesafe, korku ve kaygılardan kurtulma gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin okulu ve çalışanları tanımalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek.

Elbistan’da 4 bin 95 öğrenci, okula ilk adımlarını velileri ile birlikte attı. Sınıf mevcutları sosyal mesafeye dikkat edilerek yarıya düşürülerek başlanan eğitim-öğretim döneminde 1577 okul öncesi ve 2 bin 518 ilkokul 1.sınıf öğrencisi için ilk ders zili çaldı. Okul bahçelerinde sosyal mesafe kuralına uygun olarak alınan veli ve öğrenciler, öğretmenleri ile tanıştı. Daha sonra okul binasına giren öğrencilerin ateşi ölçüldükten sonra sınıflarına alındı.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, şube müdürleri Alparslan Ceran ve Hacı Mehmet Yılmaz’la birlikte okulları ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

21 Eyl 2020 - 16:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Veli - Hayır ve sağlık olur inşAllah ama!!Yanlış yapılıyor çocuklar küçük mesafe falan dinlemiyolar bir hafta sonra sayılar artacak hadi kapatalım peki o arada bulaşanlar,resimde mesafeli duruyormuş görünebilirlerde gerçekte öyle değildi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 16:38
03

Anne - Zorunlu olmaması çok iyi çünkü bugün çocuklar heyacanları pek yoktu ,arkadaşının elini tutamadığı oyun oynayamadığı okul kavramı zihinlerinlerinde olmamalı ,çok küçükler maskeye hijyene mesafeye uyamıyolar bir sene geç öğrensinler okuma yazmayı ne kayıpları olabilir,,,,İnşAllah bu hastalık günleri tamamen geçerde heyecan neşeyle giderler okullarına

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 16:38
02

Ayşe - Fotoğraflarda poz vermek güzel de gerçek okul yaşamında bu kurallara uyabilecek bir disiplin asla mümkün değildir ! Bunu herkes biliyor ama yine de dediğinden vaz geçmiyorlar ! Bir tek kişinin bile zarar görmesine yol açabilecek bir sorumsuzun vebali ödenemez asla ! Yapmacık reklamlarla şirin görünmeye çalışmayınız ! Kimseyi inandıramazsınız !..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 16:38
01

EĞİTİM - ÜNİV.ÖĞRENCİSİ İÇİN UZAKTAN EĞİTİM ANLAM İFADE EDEBİLİR DE DİĞER ÖĞRENCİLER ANLAMI KAVRAYAMIYOR.TEKNOLOJİK DERSLERDEN SANAL ÖĞRETİMDEN BİR AN ÖNCE KURTULSUNLAR.CANLI DERS CANLI DEĞİL,ÇOCUKLAR HEYECANLI DEĞİL,,,DEVLET ERKANI ELİNDEN GELENİ YAPIYOR HEP SAHADALAR ,BİRAZ DA HALKIMIZ BİLİNÇLİ OLSUN YAYILMASIN ARTIK ŞU VİRÜS..MESAFE HİJYEN MASKE ,HASTAYSAN EVİNDE KAL...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 16:38