306 bin ders kitabı, okulun ilk günü sırada olacak

Elbistan’da 35 binden fazla öğrenci, Milli Bakanlığı tarafından gönderilen ders kitaplarını, okulun ilk günü sıralarında bulacak.

306 bin ders kitabı, okulun ilk günü sırada olacak
306 bin ders kitabı, okulun ilk günü sırada olacak
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, ilçede toplam 306 bin adet ücretsiz ders kitabı dağıtılacağını söyledi.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler, uzun yaz tatilinin ardından ilk ders zili ile birlikte yeni bir maratona başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürdürdüğü ücretsiz ders kitabı dağıtımı kapsamında da Bakanlığa bağlı resmi ve özel okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler için yaklaşık 147 milyon ücretsiz ders kitabının dağıtımı yapılmaya başladı. Bu yıl, ‘sıfır atık’ farkındalığı oluşturmak için ders kitaplarının dağıtımında plastik poşetler kullanılmayacak.

Konuyla ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunan Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, ders kitaplarının okullar açılmadan sıralara bırakılacağını ve öğrencilerin okullarına geldiklerinde kitaplarını sıralarının üzerinde göreceğini söyledi.

Elbistan’la birlikte Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin de ders kitabı dağıtım işini üstlendiklerini hatırlatan Bayazıt, “Milli Eğitim Bakanlığımızca devam ettirilen ücretsiz ders kitabı dağıtımı kapsamında tüm hazırlıklarımızı yapmış bulunuyoruz. İlçemizden yapılan kitap dağıtımı kapsamında Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerimiz var. Bu 3 ilçede eğitim gören yaklaşık 40 bin öğrenciye 340 bin adet ders kitabını okullar açılmadan teslim edeceğiz” dedi.

Bayazıt, “Elbistan’da 35 bin öğrencimize 306 bin ders kitabı dağıtılacak. Ekinözü ve Nurhak ilçelerimize de 17 biner adet ders kitabı dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanlığımız (MEB), 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretim öğrencilerine, 2006-2007 eğitim-öğretim yılından beri ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtıyor. Elbistan Ders Kitabı Dağıtım Komisyonu olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sorunsuz şekilde dağıtımın gerçekleştirilmesi için tüm tedbirleri aldık. Bu kitaplar, 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi öğrenciler sınıflara girmeden sıralardaki yerini almış olacak” ifadelerini kullandı.

24 Ağu 2019 - 18:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Vedat Özdemir - Eskiden ders kitaplarını parayla alırdık ama birçok öğrenci ders kitabının kıymetini bilirdi.Sene başında özenle ciltlenir ve her sayfası özenle okunur, öğrenilirdi.İleriki yıllarda da kardeşlerine veya tanıdık öğrencilere kullanılmak üzere hediye edilirdi .Şimdiki gibi her sene gelişigüzel müfredat değişmediği için kitaplar da uzun zaman kullanılırdı. Şimdi kitapların içerikleri çok boşalmış durumda. Öğrencilerin çoğu kitaplar bedava diye önem vermediği için, bir ay sonra kitaplar yırtık ve eski hale dönüyor.Bu uyulamanın "sadece belirli şartları taşıyan öğrencilere bir ödül niteliğinde dağıtılması" için çalışmalar yapılması çok da zor değil. Bu yapılabilirse bir anlamı olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 18:18
03

Öğretmen - 17 yıllık öğretmenim daha sıralara kitap konduğunu görmedim. Her zaman öğretmenler dağıtır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 18:18
02

vatandaş - hocam iyi güzelde dagıtılan kitapların bir tanesi ile ders görseler içimiz yanmayacak kimlere rant sağlıyorlar Allah bilir yazık günah bunun hesabını veremeyecekler...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 18:18
01

Kürşat Günaydın - Geçen yıl Süt verilmedi.Birçok ödenek durduruldu.Milli eğitimin bütçesi kısıldı. Müdürleri zor günler bekliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 18:18