2047 yılına kadar hizmet verecek

Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi Etüd Proje İhalesi 12 Haziran’da yapılacak

2047 yılına kadar hizmet verecek
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi için son dönemece girildi. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanan Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi’nin projesinin hazırlanması amacıyla ihaleye çıkılıyor.

Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun, 2 Ağustos 2016 günü toplanan, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunması ve nihai olarak kabul edilmesinin ardından, inşaat çalışmaları öncesindeki son ihale yapılacak. Yapılacak ihale ile tesisin projesi hazırlanacak, daha sonra ise inşaat ihalesi gerçekleştirilecek.

Elbistan’ın evsel ve endüstriyel atıklarının arıtılarak Ceyhan Nehri’ne deşarjı veya tarımsal sulamada kullanılması amacıyla projesi hazırlanan Elbistan Atık Su Arıtma Tesisinin yaklaşık 50 milyon liraya mal olacağı tahmin ediliyor.

Karaelbistan Mahallesi’nde yer alan ve ilçenin tüm atık sularının Ceyhan Nehri’ne deşarj edildiği alanda yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Hibe Destek Programı kapsamında, ilk önce Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği tarafından hazırlanırken, daha sonra ise büyükşehir yasası ile birlikte, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne devredilmişti.

Elbistan’a yapılacak atıksu arıtma tesisinin 2020 yılına kadar inşaatının tamamlanması planlanıyor. Atıksu arıtma tesisi, 2047 yılına kadar Elbistan’a hizmet verecek şekilde projelendirilecek.

Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi Etüd Proje İhalesi, 12 Haziran 2017 günü yapılacak. KASKİ tarafından yapılacak ihalenin ardından, ihaleyi kazanan firmaya projeyi hazırlaması için 150 gün süre tanınacak.

Proje kapsamında yapılması planlanan atık su arıtma tesisi ile Elbistan İlçesi, Karaelbistan, Söğütlü, Çiçek, Demircilik ve Taşburun yerleşim alanlarında oluşan atık suların da arıtılıp, mevzuatlarda belirtilen sınır değerleri sağlayarak zararsız hale getirilecek.

Atıksu arıtma tesisi, Karaelbistan Mahallesi, Çayır mevkiinde bulunan 1113 nolu parsel üzerindeki 92 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilecek.

20 May 2017 - 13:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali - Elbistan Şeker Fabrikasi na da aritma cihazi koysalar

2. De Elbistan ın çöplük yerini de Geri dönüşüm yapsalar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 13:10