20 yıl sonra şehit sayıldı

Afşin ilçesinde yaşayan Türkan Güneş, 1998 yılında görevdeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden asker oğlu Hakan Güneş için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

20 yıl sonra şehit sayıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Afşin ilçesinde yaşayan Türkan Güneş, 1998 yılında görevdeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden asker oğlu Hakan Güneş için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Hakan Güneş, 1998 yılının Temmuz ayında acemi birliğinin bulunduğu Sivas'ta kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi Türk bayrağına sarılarak Afşin’e getirilen Hakan Güneş için resmi tören düzenlendi ve aileye çocuklarının şehit olduğu söylendi. Ancak aradan geçen 20 yılın sonunda çocuklarının şehit sayılmadığını öğrenen Güneş ailesi, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi ve SGK’ya başvurdu. Dilekçeleri reddedilince son olarak Ankara 10. İdare Mahkemesine başvurdu. Yürürlüğe giren yasada yer alan yeni 'şehitlik' düzenlemesiyle, Hakan Güneş'in durumu yeniden değerlendirmeye alındı.

Yıllar sonra tekrar umutlanan aileye müjde geçen hafta verildi. Hakan Güneş'in "şehit" sayıldığı aileye bildirildi. Anne Türkan Güneş, "1998 yılında oğlumu askere gönderdim. Orada eğitim sırasında kalp yetmezliği nedeniyle şehit olduğunu söylediler ve cenazesini Türk bayrağına sarılı bir şekilde Afşin’e getirdiler. Burada askeri tören düzenlediler ve bana oğlumun şehit olduğunu söylediler. Aradan yıllar geçtikten sonra oğlumun şehit sayılmadığını öğrendim. Oğlumun şehit sayılması için Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına dilekçeler yazdım. Ancak olumlu yanıt bulamadım. Daha sonra hukuk mücadelesine başladık. Çok şükür ki geçen hafta mahkememiz sonuçlandı ve oğlum şehit sayıldı. Hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadım. Vatanı beklemesi için askere gönderdiğim oğlumun şehit sayılmasını istedim. Çok şükür artık bir şehit annesiyim" diye konuştu.

Şehit Hakan Güneş’in kardeşi Mustafa Güneş ise, “Ağabeyim askerde kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmiş. Afşin’de askeri tören düzenlediler. Ağabeyim şehit sayıldığı için beni askere almadılar. Ancak daha sonra öğrendik ki ağabeyim şehit değilmiş. Yıllar süren hukuk mücadelesinin ardından artık ağabeyim şehit. Devletimizden Allah razı olsun” dedi. (İHA)

21 May 2018 - 10:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.