100. yıl etkinlikleri kapsamında Ozanlar Gecesi düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilen, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında Elbistan’da Ozanlar Gecesi düzenlendi.

100. yıl etkinlikleri kapsamında Ozanlar Gecesi düzenlendi
100. yıl etkinlikleri kapsamında Ozanlar Gecesi düzenlendi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 100. yıl etkinlikleri kapsamında Final Okulları konferans salonunda Ozanlar Gecesi düzenlendi.

Ozanlar Gecesi’nde sahneye davet edilen MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, “Türküler bizim kültürümüzün birer parçası. Ozanlarımızdan güzel türküler dinledik. Ozanlarımız halkın sesidir. Kahramanmaraş’ın kurtuluşu tarihi altın harflerle yazılmıştır. Bu önemli günü anısına böylesi güzel bir organizasyon yapılıyor. Kahramanmaraş'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra sahneye davet edilen şair ve yazar Mehmet Gözükara ise, “Afşin’den gelerek gönüllerini bizimle paylaşan ozanlarımıza teşekkür ediyorum. Aşıklar kültürümüzün temel taşlarıdır. Zaman dilimini bir başka zaman dilimine aktaran elçilerdir. Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde bugünümüze anlam katan ozanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Ozanlar Gecesi’nde Afşin Halk Ozanları Derneği üyeleri seslendirdikleri türkülerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

22 Oca 2020 - 17:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Elbistanlı - İyi güzelde kım düzenlediyse hangı kurum ve kuruluşları davet ettı hiç kimseyi biz yaptık oldu mantığı ile düzenlenmiş bölgemizin ozanlarına yakışan bir organızasyon olmamış salon boş organizasyon sıfır olmuş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 17:41