Sütçü İmam unutuldu

Sütçü İmam’ın Fransız ve Ermeni askerlerine ilk kurşunu attığı gün Kahramanmaraş’ta unutuldu. Sütçü İmam’ı kabri başında 3 kişi dua ederek andı.Kurtuluş Savaşı öncesi milli mücadele döneminin Kahramanmaraş’taki baş aktörlerden...

Sütçü İmam’ın Fransız ve Ermeni askerlerine ilk kurşunu attığı gün Kahramanmaraş’ta unutuldu. Sütçü İmam’ı kabri başında 3 kişi dua ederek andı.

Kurtuluş Savaşı öncesi milli mücadele döneminin Kahramanmaraş’taki baş aktörlerden biri olan ve 31 Ekim 1919 tarihinde Uzunoluk’taki hamamdan çıkan Türk kadınlara saldırarak peçelerini açmaya çalışan Ermeni ve Fransız askerlerine ilk kurşunu atarak, Kahramanmaraş’ta milli mücadeleyi başlatan Sütçü İmam, ilk kurşunu sıktığı gün memleketi Kahramanmaraş’ta unutuldu. Sütçü İmam’ı kabri başında sadece 3 kişi dua ederek andı.

Sütçü İmam’ın türbesinin ise Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilata alındığı ve 1 yıl içerisinde restore edileceği bilgisi verildi.

“Başımızdaki idareciler unutsa da biz Sütçü İmam’ı unutmayacağız” diyen Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Sıddık Gemci, Kahramanmaraş’ın kendisini kurtardığı bir şehir olduğunu hatırlattı. Gemci, “Sütçü İmam’ın Türk namusunu koruduğu yerdeyiz. O tarihte hamamdan çıkan Türk kadınlarına, Fransız askerlerinin taciz etmeleri üzerine Sütçü İmam ilk kurşunu sıkmıştır. Kahramanmaraş’ta da yöneticilerden hiç kimse bunu hatırlamıyor ama biz Fevzipaşa Mahallesi olarak anmaya devam ediyoruz. Sütçü İmam’ın ilk kurşunu sıkması ve Kahramanmaraş’ın devletten dahi destek almadan kendisini kurtardığını ve istiklal madalyası ile ödüllendirildiği bir yerdir.

“Sütçü İmam ruhu, 15 Temmuz ruhuyla aynıdır diyen tarihçi yazar Abdurrahman Akbaba ise “Gençlere bu ruhu aşılamamız lazım” dedi.

Akbaba, şöyle devam etti:

"Burada 98 yıl önce Sütçü İmam’ın Türk namusuna uzanan elleri kırdığı yerdeyiz. Sütçü İmam’ı burada anıyoruz, Fransız askerleri ve Ermeni lejyonerleri, ‘Burası artık Türk yurdu Türk memleketi değildir, burası Fransız memleketidir peçe ile gezemezsiniz” denilip hamamdan çıkan Türk kadınlarına saldırılan yerdeyiz. Bizde bugün Sütçü İmam’ı anmak ruhuna bir Fatiha göndermek üzere buradayız. Biz bu görevi her yıl yapıyoruz. Sütçü İmam’ın ilk kurşunu önce Kahramanmaraş’ta Fransızlardan ve Ermenilerden temizlemiş, daha sonrasında Gaziantep sonrada Müdafai Hukuk Cemiyeti vasıtasıyla Anadolu’ya yakılan bir ateş olmuştur. Sütçü İmam ruhu, 15 Temmuz’da devletimize uzana hain kalkışmayı da engelleyen bir ruhtur. Onun için Sütçü İmam ruhu Kahramanmaraş’ın kurtuluşu her zaman önemin korumaktadır. Bizlerde Sütçü İmam ruhunu özellikle genç neslimize okullarda aşılamalıyız” dedi.

31 Eki 2017 - 14:54 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Mevlüt ÇANAK - Unutanlar utansın.Biz unutmadık çok şükür.Hem evimizde okunan Yasin ile hem sosyal medya paylaşımları ile andık rahmetliyi.Hatta maraş lılar ile(artık KAHRAMAN demiyorum)cangamasını bile çaldık.Sorsan hepsi dindar Müslüman lakin aslı yok.Maneviyat tükenmiş.İsmi KAHRAMANMARAŞ olan sosyal grupları uyarmamıza rağmen lallik lallik yapmacık paylaşımlar ile o da Ölüm yıldönümü diyerek bizim zorumuz ile bir kaç paylaşım yaptılar.Bu Diyanet maaşlı imam bozuntuları bir kelime dahi etmediler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ekim 14:54
03

Mevlüt ÇANAK - Sütçü İmam unutulduysa yenilerine ihtiyaç duyulacak demektir.ALLAH bir daha Sütçü İmam'a ihtiyaç duyurmasın!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ekim 14:54
02

elbistanli - Yetkili agabeyler protokol de kamera önünden yer kapma telaşinda Sütçü İmam unutulur tabi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ekim 14:54
01

göçmüş - adamın heykelini dahi rahat bırakmıyorlar oradan oraya taşıyorlar...Allah nur içinde yatırsın sütçü imamı ....medyatik yöneticiler...yazık çok yazık sütçü imam bizim bir değerimizdir....12 şubat ilçemizin ismini sütçü imam olmasını isterim...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ekim 14:54