Serhan Öğretmen adına Nijer’de su kuyusu açıldı

Elbistan Çınar-Der, ‘Nijer’e Su Kuyusu projesi kapsamında, 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Öğretmen Serhan Öztürk’ün adının verildiği su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

Serhan Öğretmen adına Nijer’de su kuyusu açıldı
Serhan Öğretmen adına Nijer’de su kuyusu açıldı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kasım 2017’de Afrika ülkelerinden susuzluğun hüküm sürdüğü Nijer’de iki su kuyusu açmak için proje hazırlayan Elbistan Çınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Çınar-Der), ikinci su kuyusunu da faaliyete geçirdi. Açılan su kuyusuna Doğanköy İlkokulu’nda öğretmenlik yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Serhan Öztürk’ün adı verildi.

Elbistan Çınar-Der’den Nijer’deki su kuyusu projesine ilişkin olarak yapılan açıklamada; “Afrika ülkelerinde bir damla suyun nerede ise bir cana eşdeğer görüldüğü gerçeğinden hareketle Kasım 2017- Ocak 2018 tarihleri arasında Nijer’e Su Kuyusu projesi kapsamında düzenlenen yardım faaliyeti değerli kardeşlerimizin çabaları ile kısa sürede tamamlanarak uluslararası yardım kuruluşu İyilik-Der aracılığı ile hemen çalışmalara başlanmıştı. 2018 Nisan ayı içerisinde tamamlanan birinci Su Kuyusundan sonra Mayıs ayında da ikinci su kuyusunun açıldığı müjdesi geldi.

Bizler Çınar-Der ailesi olarak yine bir vefa duygusu ile 7 Ocak 2013 tarihinde elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz Doğanköy İlkokulu öğretmenlerinden, gönül insanı, kalbi ihlâs ve samimiyetle çarpan, evde karakter eğitimi çalışmalarında onlarca çocuğun yüreğine İslam’ı nakşeden değerli Serhan Öztürk kardeşimizin ismini vermeyi bir vazife bildik. Elbistan Çınar-Der ve merhum Serhan Öztürk hayratı olarak faaliyete başlayan Afrika ülkelerinden Nijer’de artık kardeşlerimize can suyu olan iki su kuyumuz var elhamdülillah. Elbistan Çınar-Der ve merhum Serhan Öztürk hayratı olarak gönül coğrafyamızdan olan Nijerli kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olmak bizleri bu konularda daha da gayretli olmaya sevk etmektedir” denildi.

Açıklamada, ayrıca, “Anadolu Öğrenci Birliği ve İyilik-Der’le birlikte bu Ramazan ayının on beşinde Dünya Yetimler Günü dolayısı ile on farklı ülkede iftar programlarımız olacaktır. Bunun çalışmalarına da şimdiden başladık. Yaklaşan Ramazan ayında Çınar-Der olarak bölgemizde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarımız da devam edecektir. Çalışmalarımıza destek veren tüm kardeşlerimize tekrar teşekkür ederek yardımların yaklaşan Ramazan ayında daha da yoğunlaşmasını ümit ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

11 May 2018 - 13:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Ümit46 - Çok anlamlı çok güzel...Allah hayrınızı kabul etsin...Serkan Öğretmenimizin de ruhu şad mekanı cennet olsun...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mayıs 13:38
01

Aydın - Çok anlamlı güzel bir çalışma su can hayat kaynağına vesile olanlara ellerine sağlık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mayıs 13:38