Ziraat Bankası, altın tahvili/altına dayalı kira sertifikası ihracına başlıyor

Ziraat Bankası tarafından Elbistan’da altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama günleri başlatılıyor.

Ziraat Bankası, altın tahvili/altına dayalı kira sertifikası ihracına başlıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ile ilgili Ziraat Bankası aracılığı ile altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemi, Elbistan şubesi tarafından da yapılacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ziraat Bankası Elbistan Şube Müdürü Abdulaziz Yıldırım, ekonomik faaliyet içinde yer almayan ‘tasarrufların’ altın sahibine daha fazla saklama güvencesi sağlayarak ekonomiye dahil edilmesi ve fiziki altınlar üzerinden yatırımcısına getiri sağlanmasının amaçlandığını kaydetti.

Hazine Müsteşarlığı’nın ihraç edeceğini duyurduğu Altın Tahvil ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için altın toplama işlemlerinin 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren 4 ayrı ihraç programı çerçevesinde aracı tek banka olan Ziraat Bankası tarafından yapılacağını belirten Yıldırım, Elbistan’daki altın alım işlemlerinin de 23-25 Ekim 2017 tarihlerini kapsayacağını ifade etti.

Altınını evinde saklayan yatırımcıları 23-25 Ekim 2017 tarihleri arasında Ziraat Bankası Elbistan Şubesi’nde yapılacak olan kampanyaya davet eden Şube Müdürü Abdulaziz Yıldırım, şu bilgileri aktardı:

“Söz konusu kampanyada üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunmayan 22 ve 24 ayar altınların alışı yapılacaktır. Rafineri eksperi tarafından sf altına dönüştürülerek gramının hesaplaması yapılacaktır. Belirlenen saf altın, gram olarak müşteri adına açılacak hesaba yatırılacaktır. Gram olarak herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.”

Yıldırım, “Altın Tahvil ve Kira Sertifikasının vadesi 728 gün yani 2 yıl olacaktır. Tahvil/Kira Sertifikasının yıllık getirisinin, 6 ayda bir yüzde 1.20, yıllık yüzde 2.40 faiz oranı uygulanacaktır. Hesaplanacak faiz miktarı, TL olarak müşteri adına açılacak hesaba yatırılacaktır. Hesaba yatırılan gram altınların 90 gün dolmadan müşteri tarafından talep edilmesi halinde yüzde 1.50 ıskonto uygulanarak, o günkü altın fiyatı ile gram altın TL’ye çevrilecek ve TL olarak ödemesi yapılacaktır. 90 gün sonrasında herhangi bir talepte bulunulması halinde ise ıskonto uygulanmayacak ancak altın olarak değil TL olarak ödeme yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Vade sonu işlemlerine ilişkin de bilgi veren Ziraat Bankası Elbistan Şube Müdürü Abdulaziz Yıldırım, “Vade sonuna yakın bir tarihte Hazinenin altına dayalı tahvil/kira sertifikası çıkarması halinde, mevcut tahvil/kira sertifikası ile yeni tahvil/kira sertifikası alınabilecektir. Müşteri tarafından vade sonunda altın talep edilmesi halinde, müşteri, talebini Ziraat Bankası Şubesi’ne 30.09.2019-04.10.2019 tarihleri arasında bildirmesi gerekmektedir. Darphane tarafından üretilecek olan 1 kilogramlık külçe altın veya çeyrek Cumhuriyet ziynet altını şeklinde ödenmesi yapılacaktır. İsteyen müşteriye vade sonunda gran altın TL’ye çevrilerek ödeme yapılabileceği veya normal altın hesabında gram olarak tutmaya devam edilebilecektir” ifadelerini kullandı.

17 Eki 2017 - 16:16 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet - Sn Müdür altını kimse oraya yatırıpta yarın savaş içindeyiz bunları kullanmak zorundayız sözünü duymak istemeyecegi için kimse altınını yatırmaz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 16:16