Vatandaşı, kurbanlık telaşı sardı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, vatandaşı kurbanlık telaşı sardı. Elbistan Hayvan Borsası’nda kurbanlıklar görücüye çıkarken, bu sene dişi hayvanların satışına ise izin verilmiyor.

Vatandaşı, kurbanlık telaşı sardı
Vatandaşı, kurbanlık telaşı sardı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

1 Eylül 2017 günü başlayacak olan Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlar en güzel kurbanlığı alabilmek için Hayvan Borsasına akın etti.

Kurbanlıkların fiyatları geçen yıla oranla biraz daha yüksek olurken, küçükbaşlar 750 TL ile bin 600 TL arasından, büyükbaş hisseler ise, bin 200 TL ile 2 bin TL arasından alıcı buluyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl dişi hayvanlarının kurban edilmemesi için alınan kararın ardından, Hayvan Borsası’nda bilgilendirici afişler asılarak, dişi hayvanların kesiminin yasak olduğu belirtildi. Görevliler ise, dişi hayvanlarını kurbanlık olarak satmaya getiren üreticileri uyararak, dişi hayvanların kurban amaçlı satışının yasak olduğunu belirttiler.

Kurbanlık alacak vatandaşların dikkat etmesi gereken kurallar ise şöyle sıralandı:

“Vatandaşlarımızın, iller arası nakillerde veteriner sağlık raporu ve büyükbaş hayvan pasaportu, ilçe içerisindeki ve ilçeler arası nakillerde ise büyükbaş hayvanlarda hayvan pasaportu ve kulak küpe numarası, küçükbaş hayvanlarda ise hayvan nakil belgesi ve kulak küpe numaralarına dikkat etmeleri, bu evrakları ve kulak küpesi olmayan hayvanları almamaları gerekir. Alınan kurbanlık hayvanların kesinlikle kulak küpe numaraları olmalıdır. Kulak küpeli hayvan sağlıklı aşısı yapılmış hayvan demektir. Çok zayıf olan hayvanlar alınmamalıdır, yüksek ateşi olan hayvan, çok genç, etleri olgunlaşmamış hayvan, tüyleri karışık ve mat olan hayvan, bakışları ve dış görünüşü cansız hayvan, pis kokulu ishali ve burun akıntısı olan hayvan ve çevreye aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvan kurban olarak alınmamalıdır. Hayvanların bir veya iki gözü kör, kulakları kopuk, bir veya iki boynuzu kökünden kırık, kuyruğunun yarısı kopmuş veya doğuştan kuyruksuz, dişlerinin çoğu dökük, yürüyemeyecek kadar topallığı olmamalıdır. Genel sağlık açısından kurban edilecek hayvan; durgun ve halsiz, aşırı öksürük ve aksırıklı olmamalı, gözleri, derisi ve kılları parlak ve canlı olmalı, göz, ağız ve burnunda akıntı olmamalıdır. Kurbanlık hayvan aşırı zayıf olmamalıdır.”

21 Ağu 2017 - 14:45 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mehmet ali - Merhaba bir bizim elbistanamı bu dişi hayvan yaşağı maraş antep adana birçok yerde yok böyle birşey ayrıca bu yasak kararı geçen yılın kurban bayramından hemen sonra uygulanmalıydı o kadar yem yedirdi millet emek verdi yazık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 14:45