Ünal: “Üretim zorunluluğu sağlanacak, kotada kısıtlama olmayacak”

Türkşeker’e pancar temin eden çiftçilerin mevcut kotaları kapsamında pancar üretmeye devam edeceğini belirten Ünal, “Bu fabrikaların üretim devamlılığı ve zorunluluğu mutlaka sağlanacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, aralarında Elbistan Şeker Fabrikası’nın da yer aldığı Türkşeker’e ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkşeker’e pancar temin eden çiftçilerin mevcut kotaları kapsamında pancar üretmeye devam edeceğini belirten Ünal, “Bu fabrikaların üretim devamlılığı ve zorunluluğu mutlaka sağlanacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MYK sonrasında düzenlediği basın toplantısında Elbistan’ın ve ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri olan Türkşeker’e ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili süreci değerlendirdi.

Özelleşecek fabrikalarda hem işçinin, hem memurun hem de çiftçinin haklarının korunacağının altını çizen Mahir Ünal, bu fabrikaların 10 yıl önce özelleştirme kapsamına alındığını hatırlattı.

Ünal, şeker fabrikaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesi gibi bir durum olmayacağını kaydederek, “Türkiye Şeker Fabrikaları ile ilgili 2000 yılında özelleştirme kapsamına alındı. 2008 yılında ise şeker fabrikaları özelleştirme programına alındı. O dönemde bu konu gündeme geldiğinde yeniden kamuoyunun bu husustaki yaklaşımları, hem milletvekillerimizin hem de bölgedeki STK’ların girişimleri ile 2012 yılında da bir ertelenme gerçekleşti. Biz burada Türkiye Şeker Fabrikalarının satımından ziyade devletin bu hususta 18 yıldan beri uğradığı zararın giderilmesi, ama bu giderilirken de çalışanların haklarının korunmasının bizim için öncelik olduğunu, özelleşecek fabrikalarda çalışan memurlara tanınacak imkanları güvence altına alarak, çalışan daimi ve geçici işçilere tanınan imkanları ve seçenekleri güvence altına alarak, kazanılmış hakların herhangi bir şekilde kaybına fırsat vermeden, çiftçilerimizin hiçbir şekilde mağdur olmasına izin vermeden gerçekleştireceğimiz bir düzenlemeyi konuşuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayacak” dedi.

Mevcut kotalarda herhangi bir kısıtlama söz konusu olmayacağını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gıda güvenliği üzerinden de bir kara propaganda sürdürüldüğüne dikkat çekti.

Ünal, açıklamalarını, “Burada mevcut durumda Türk Şeker’e pancar temin eden çiftçiler mevcut kotaları kapsamında pancar üretmeye devam edecekler. Herhangi bir şekilde Türk Şeker’e pancar temin eden çiftçilerin mevcut kotaları ile ilgili bir kısıtlama söz konusu olmayacak. Bu fabrikaların üretim devamlılığı ve zorunluluğu mutlaka sağlanacak. Şeker üretimi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan arsa ve araziler ihale dışında tutuldu. Özellikle kamuoyunda gıda güvenliği üzerinden ve nişasta benzeri üzerinden oluşturulmak istenen ciddi bir kara propaganda var. Şunun bilinmesini istiyoruz, biz 16 yıldan beri hiç kimseyi mağdur etmeden, kazanılmış hakları zayi etmeden, iktidarda yürüttüğümüz politikalar sayesinde her seçimde bu aziz millet bizi onaylıyor. Birilerinin derdi herhangi bir şekilde pancar üreticisi veya gıda güvenliği değil, bu mesele üzerinden iktidara dönük bir istismar alanı oluşturmak. Biz çalışanların haklarından pancar üretimine, pancar üreticilerinin kotalarından üretimin sürdürülebilirliğine kadar her şeyi yakından takip ediyor, bunların korunması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz” cümleleri ile tamamladı.

05 Mar 2018 - 20:21 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

18

Durdu mehmet pamuk - Benim kotam çıkmadı mahir bey ek kota rica ediyorum dönerseniz sevinirim teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
17

Ilyas - Devlet satmasa zararimi olur sayin unal! Durustce kimlere satacaginizida soyleyin simdiden bellidir zaten! Zarar Eden bir yer olsa kimse almaz. Kar Eden yerleri devlet neden satar onu acikla. Ak partiliyiz, yalaka degiliz dusuncelerimizi inandiklarimizi goruneni konusuyoruz diyemi farkli partili diye konusuyor bazilari benim gibilerine ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
15

Ahmet - Muhammet denilen şahıs Amerika ile görüşme yaparken sen hangi heyette yer aldın.Beyaz Sarayda mi çalışıyorsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
14

Ahmet - Sakın vazgeçmeyin bir ak partili olarak sonuna kadar arkanızdayız.Sakin oy kaybı olur falan diye düşünmeyin.Zaten karşı çıkanların hepsı kadrolu erdoğan karşıtı chp,ip,hdp,vb.partililer.Siz bildiğinizi yapin millet arkanızda.Bakmayin siz milletın çoğu özelleşmesinden yana.Kuru gürültüye bakmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
13

Elbistsnli - Siz once su dogal gaza hiz verinde su kirlilikten kurtulalim tabi musade arz olursa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
12

Ilyas - AHMET DENILEN SAHIS OY KAYBI OLMADIGINDANMI MHP ILE DEVAM EDIYORUZ... PARTIYI SENIN GIBI BOS DUSUNENLER BITIRIYOR. BAK BELEDIYE SECIMLERDE NE OLCAK TURKIYE GENELI. IYICE DUSTUGU ZAMAN OYLAR SOKAKTAN INSAN TOPLAYIP KADRO VERILMEZSE. TABI AK PARTININ ERIYIP BITTINI GORMEYEN VEYA GORMEK ISTEMEYEN YETKILILER YADA BILEREK PARTIYI BITIRIP KENARA CEKILME DUSUNCELERI YOKSA..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
11

Gocmen zobasi - Eylem yapanlar nerde fabrika satilmasin deyi???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
10

Emre - Ne var sanki özelleştirmeyi yaparlar sonrada kandırıldik der işin içinden çıkarlar.Ama birde gerçek var ki memlekette sivil toplum kuruluşları hep taklaci olmuş şeker is ten başka çabalayan yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
09

Mehmet - Sn Mahir bey şeker fabrikalarının satıldıktan sonra üretime devam etme olasılığı sizin gelecek dönem vekil olma olasılığınızla aynı oranda..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
08

salih - Asıl özele geçince çiftçi şimdiki gibi rahat olmayacak pancarı belkide yıkayın getirin diyecekler.Şimdiki gibide her yıl pancar fiyatına zam beklemeyin. özelin kar edebilmesi içinde tabiki şekere zam daha kolay yapılacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
07

Pancarcı - Efendim Zaten kotada sınırlama korkusu için imza toplayan yok özele geçince yatış işi bitecek çalışma olacak korku ondan teşekkürler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
06

D - Evet 4 yıl üretim zorunlu sonra.Peki neden satılıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
05

Muhammet - Amac peşkeş çekmek üretim, kota vs gibi konular seçmenlerindeki çok az muhalif sesi susturmak amacı nişasta bazlı şeker üretiminde dünyada Cartel konumunda olan sirketin kotasini arttırmak.Büyük beyaz adam Dışişleri Bakanıni gönderdi ve bu karar dikte ettririldi.Kapalı kapılar ardinda ne konular konuşuldu Ergeç deşifre olacak EY AMERİKA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
03

serdar - Mahir bey bugun dedigini yarın inkar eden hükümetin bu sözüne nasıl güvenecez.Seka kağıt fabrikaları özelleşti şimdi inşaatlar yükseliyor bazılarıda kapalı atıl durumda.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
02

salih - fabrikanın 3.000 değilde yaklaşık 2.300 dönüm yeri var.tamamını satacak olsalar alıcıların almayacağını bildikleri için küçültüp satacaklar.Araziyi arsayı satmıyoruz diyerekte şirin görünmüş oluyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21
01

harun - Çok yazık bu memlekete. hem de çok yazık. herkes çıldırtıcı bir suskunluk içinde kimse ses çıkarmıyor ama elbistan ve afşin her yıl dağıtılan milyonlarca liradan olacak. tüm şeker fabrikalarının toplam fiyatı 1 köprünün yıllık zararının 10da 1i bile değilken bu fabrikaları ABD nin tavsiyesiyle satmak ülke adına içler acısı. Hangi özel şirket pancar parasını peşin öder acaba? Özelleştirme evet iyidir devleti hafifletir ama bazı milli konular vardır ki kesinlikle özelleştirme hatadır. Elbistan şekerin 3bin dönüm arazisi yapsat karşılığı ranta kurban gittiği zaman Elbistan Afşin ağlar mı bilmem ama olan bölge ekonomisine olacak. Betonun, apartmanın, inşaatın yenmeyeceğini birgün herkes anlayacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 20:21