TKDK’dan Kahramanmaraş’ta hayvancılığa 60 milyon TL hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, il genelinde et ve süt hayvancılığına yönelik yatırımlara verilen hibe miktarının 60 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK), 3. Başvuru Çağrı Dönemi başvurusu sürecini de tamamladığını hatırlatan Ceyhan, “Bu kapsamda yatırım bedeli 40 milyon lira olan 35 hayvancılık projesi aldık” dedi.

Kahramanmaraş'ın destek ve yatırımlarda Türkiye ikincisi olduğunu kaydeden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, şu bilgileri aktardı:

“Bugüne kadar 18 Çağrı Döneminde proje kabulü gerçekleştirdik. Her çağrı döneminde yatırımcılarımız tarafından farklı sektörlerde projeler sunuldu. Ancak yatırımcının ilgisinin azalmadığı sektör her zaman hayvancılık olmuştur. Yatırımcının, çiftçinin yanında olan kurumumuz, bu ilgiye kayıtsız kalmamış ve çok ciddi yatırımların kentimize kazandırılmasına vesile olmuştur. Bu bağlamda Kahramanmaraş'ta bugüne kadar et ve süt hayvancılığında 120 milyon liranın üzerinde yatırım bedeli olan 71 çiftliğin kurulumu için sözleşme imzalanmış ve bu yatırımlara 60 milyon lira hibe ödenmiştir."

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, son olarak, “Yeni dönemde alınan hayvancılık projelerinin destek almaya hak kazanması ve yatırıma dönüşmesiyle Kahramanmaraş'ın hayvancılık alanında çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bu çerçevede tüm yatırımcılarımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

07 May 2018 - 17:01 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

selçuk - Çiftçilikmi kaldı ki,şeker fabrikasını satıyorlar sonrada hibe detsek diyorlar bırakın bu reklamları.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mayıs 17:01