Tedavi süreçlerinde meslek sahibi olacaklar

Elbistan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi görenlere yönelik olarak İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi, Elbistan Halk Eğitimi Merkezi ve Elbistan Devlet Hastanesi’nin işbirliği ile ‘yapma çiçek yapımcısı’ kursu açıldı.

Tedavi süreçlerinde meslek sahibi olacaklar
Tedavi süreçlerinde meslek sahibi olacaklar
+1
Haber albümü için resme tıklayın

‘Yapma çiçek yapımcısı’ kursu, Elbistan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavisi devam eden 10 kişiye yönelik olarak açıldı. İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi, Elbistan Halk Eğitimi Merkezi ve Elbistan Devlet Hastanesi’nin işbirliği ile açılan kurs süresince, kursiyerlere günlük 25 TL harçlık ödenecek. Kursiyerler, hem meslek öğrenecek hem de harçlıklarını kazanmış olacak. Kurs, 19 Şubat 2018’e kadar devam edecek.

Kursun açılışı, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İŞKUR Elbistan Hizmet Müdürü Hüseyin Açar, Elbistan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk Doğan, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Akif Türk ile daire amirlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Akif Türk, “Merkezimizin açılışını Mayıs ayı itibariyle yapmıştık. Bugün de İŞKUR destekli bir kurs başlangıcı yapıyoruz. Burada hem medikal tedaviler hem de topluma kazandırılmaları için yapılan etkinliklerle birlikte İŞKUR üzerinden maddi desteği sağlamak amacıyla bu kursu başlattık” dedi.

İŞKUR Elbistan Hizmet Müdürü Hüseyin Açar, burada tedavi gören bireyleri topluma kazandırmak için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Açar, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizdeki engellilerimize yönelik mesleki eğitim ve beceri kazanmaları için kurs açtık. Günlük 25 TL ücret ödeyeceğiz. Şubat ayına kadar kurslarımız devam edecek. Giderlerini sağlık bakanlığımız karşılıyor. Halk Eğitimi Merkezi ile ortaklaşa olarak onları evlerinden çıkarıp topluma kazandırıp mesleki yönden desteklemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir ise, ilçedeki bütün kamu kurumlarının hayatın içinde olarak hizmet ettiğinin altını çizdi. Kaymakam Demir, “Hastanemiz, İŞKUR Müdürlüğümüz ve Halk Eğitimi Merkezimizin işbirliğinde vatandaşlarımızın topluma entegrasyonu, rehabilitasyonu anlamında çok ciddi bir kurs sürdürülüyor. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum. Bütün kurumlarımızla, hayatın içinde olarak hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Elbistan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Bora Bostancı da, bu tür faaliyetlerin hastalarımızın tedavi süreçlerinde sosyal hayata adapte olmaları için çok önemli olduğuna değindi.

Açılışın ardından kursiyerlerden Mehmet Topalca tarafından Kaymakam Özkan Demir’e tablo hediye edildi.

01 Eki 2018 - 18:09 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Alika - Sayın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Doğan Beyin gelmesiyle kurslar ve çalışmalar hız kazandı.Bu başarıda Harun ARSLAN beyin çok üstün çalışmaları ve gayretlerini unutmamak gerekir.Kendilerine Elbistan ve çevre köyleri halkı olarak teşekkürü borç biliriz.İyi ki varsınız....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 18:09
02

Mico - Faruk beyi ve Harun beyi gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederim.çalşmalarının devamını dilerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 18:09
01

hakan - Elbistan için küçük , insanlık için büyük gelişme

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 18:09