KOSGEB Faiz Desteği masaya yatırıldı

2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği, oda başkanları ve banka yöneticilerinin katılımı ile masaya yatırılırken, sistemde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

KOSGEB Faiz Desteği masaya yatırıldı
KOSGEB Faiz Desteği masaya yatırıldı
Haber albümü için resme tıklayın

2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği, oda başkanları ve banka yöneticilerinin katılımı ile masaya yatırılırken, sistemde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; ETSO Başkanı Mustafa Paksoy, Meclis Başkanı Memet Erdoğan, oda başkanları ve banka yöneticileri katıldı.

KOSGEB Başkanlık Müşaviri Ahmet Alperen ve Kahramanmaraş Şube Yöneticilerinin yer aldığı toplantıda, yaşanan sorunlar ve kredi miktarları hakkında bilgiler paylaşıldı.

KOSGEB Başkanlık Müşaviri Ahmet Alperen, yapılan başvurular ve net satış hasılatına göre verilen kredi miktarı hakkında bilgiler verdi.

Alperen, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Hükümetimizin temel amaçlarından olan KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı vermelerini teşvik etmek ve ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkan vermek üzere hazırlanan 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği kapsamında; 10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında 540 bin 999 yeni başvuru yapılmış, 2016 . Yılı Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği'ne başvuru yaparak destekten yararlanamayan 229 bin 977 işletmeyle birlikte toplam 770 bin 976 başvuru olmuştur. Bu başvurular arasından gerekli şartları taşıyan 460 bin 167 işletme bütçe imkanları çerçevesinde bankalardan 20 bin ile 50 bin TL arasında ilk yılı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli faizsiz kredi kullanabileceklerdir.

Destekten yararlanacak işletmeler belirlenirken, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından temin edilen "Net Satış Hasılatı ve Toplam Ciro" resmi verileri esas alınmış olup, işletmeler net satış hasılatı küçük olandan başlanarak sıralanmıştır. Kahramanmaraş ilimizde 6 bin 518 işletme destek almaya hak kazanmıştır. Bu işletmelerden bin 54 tanesi imalat, 359 tanesi inşaat, 3 bin 384 tanesi ticaret sektöründe ve bin 721 tanesi de diğer sektörlerde faaliyet göstermektedir. Desteğe hak kazanan işletmelerden 6 bin 348 tanesinin net satış hasılatı 1 milyon TL ve altında yer almakta iken 170 tanesinin net satış hasılatı 1 milyon TL üzerindedir. Söz konusu destek kapsamında Kahramanmaraş ilimizde işletmelerimiz 146 milyon 525 bin TL faizsiz kredi kullanacaklardır. Bu krediler için 33 milyon 671 bin 445 TL faiz tutarı KOSGEB tarafından karşılanacaktır.”

Konuşmanın ardından oda temsilcilerinin soruları cevaplandırıldı.

31 Mar 2017 - 15:48 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kazım - Merak Ettim kredi kartı kullanırmısınız? Yanlış anlamayın Allahın buyruğudur bişey demiyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mart 15:48