KOBİGEL, üretime destek olacak

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürlüğü işbirliği kapsamında, KOBİ Gelişim Destek Programı’nın (KOBİGEL) tanıtımı gerçekleştirildi.

KOBİGEL, üretime destek olacak
KOBİGEL, üretime destek olacak
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da imalat sektöründe faaliyet gösteren işadamı ve sanayicilerin katıldığı toplantının açış konuşmasını, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy yaptı.

Paksoy, KOBİGEL programının çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, “ Bu çok önemli bir konu. İşadamlarımızın ve sanayicilerimizin faizsiz ödemeli destekten faydalanmaları için ETSO olarak bu tanıtımın yapılmasını istedik. Bizi kırmayarak bu toplantıyı yaptılar. Ayrıca, Belarus gezimizden dolayı KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü sayın Gülden Uslu’nun çok büyük yardımları oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen, KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Gülden Uslu, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) hakkında kısa bir açıklama yaptı.

KOBİGEL için ayrılan bütçenin 500 milyon TL olduğunu dile getiren Uslu, işletme başına 300 bin TL’si geri ödemesiz, 700 bin TL’si de geri ödemeli olmak üzere, 1 milyon TL destek verildiğini söyledi.

Uslu, “Biz 11 Eylül tarihinde üretim ve ihracatı yüksek KOBİ’lerin sayılarının artırılması temalı bir program çağrısına çıktık. Bu çağrı kapsamında imalatçı KOBİ’lerimiz için de bir program hazırladık. KOSGEB’in şuanda 13 ayrı destek programı var. 2 tane de icra kurulundan geçti, uygulanmaya başlayacak.

KOSGEB veri tabanına kayıtlı 1 milyon 338 bin KOBİ var. Yıllık destek ödeme tutarı 2016 yılına göre 508 milyon TL ve bunun 20 milyon TL’sini biz 2016 yılından beri Kahramanmaraş’a aktardık. Şuan destekleme oranlarında ilk 10 içerisindeyiz.

KOBİGEL, imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik dizayn edilmiş bir program. Ülke çapındaki toplam bütçesi 500 milyon TL. İşletme başına 300 bin TL’si geri ödemesiz, 700 bin TL’si de geri ödemeli olmak üzere, personel, makine teçhizat ve çeşitli giderler kapsamında sizleri destekleyeceğiz” diye konuştu.

Tanıtım toplantısının son bölümünde ise, KOBİ Uzmanı Ali Çetin, KOBİGEL programı hakkında detaylı bilgiler verdi. Daha sonra ise, soru-cevap kısmına geçildi.

27 Eyl 2017 - 15:31 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439