Kahramanmaraş kivisi tezgahlardaki yerini aldı

Kahramanmaraş’ta üretilen kiviler, tezgahlardaki yerini aldı.İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kahramanmaraş’ın birçok ürünün başarı ile yetiştirilebildiği ender bir bölge olduğunu belirterek, "İlimizin...

Kahramanmaraş’ta üretilen kiviler, tezgahlardaki yerini aldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kahramanmaraş’ın birçok ürünün başarı ile yetiştirilebildiği ender bir bölge olduğunu belirterek, "İlimizin bazı bölgelerinde meyve üretim yetiştiriciliğini kısıtlayan faktörlerden dolayı bu bölgelerimize alternatif ürünler girdirme amacıyla çalışma başlattık bu sebeple kivi yetiştiriciliğini öncelik olarak Fatih Mahallesi, Suluyayla ve Efirağzı’da yaygınlaştırmayı hedefledik. Üç sene önce kurduğumuz bu bahçelerde şimdi ticari manada üretim yapılıyor" dedi.

Çiftçilerin kivi yetiştiriciliğinden memnun olduğun söyleyen Emiralioğlu, "Kivi deneme bahçelerini gezdiğimizde verimin ve kalitenin yüksek olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. İlerleyen zamanlarda kivi yetiştiriciliğine uygun olan bölgelerimizde fidan dikimlerimiz devam edecek. Bu konuda personellerimizle sahada çiftçilerimize her türlü teknik desteği vereceğiz” dedi.

09 Kas 2017 - 14:01 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Vatandas - Maraş gerçekten bir çok tarım ürünü için uygun iklime sahip..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 14:01
03

DR - MARAŞ İKLİMİ NEMİ VE RÜZGARI VE TOPRAĞI TARIMA ÇOK MÜSAİT.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 14:01
02

Afsinli - Insanimizin busekilde atilimlar yapmasi cok guzel basarilar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 14:01