Güneş ve rüzgar enerjisi tesisine yüzde 50 hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'e göre, Kahramanmaraş’ta yenilenebilir enerji tesisleri ile bu tesislerden elde edilen enerji kullanan seralara yüzde 50 hibe verilecek.

Güneş ve rüzgar enerjisi tesisine yüzde 50 hibe
Haber albümü için resme tıklayın

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle daha önceki etaplarda sadece 39 ilde uygulanan yenilenebilir enerji üretim tesisleri için verilen hibe desteği, 81 ile yayıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanacak olan yatırımlara yönelik desteklemelerin usul ve esaslarını belirleyen Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Program çerçevesinde Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Ardahan illerinde; yüzde 50 hibe verilecek projeler de belli oldu.

Buna göre, Kahramanmaraş genelindeki yatırımcılar, yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi ve günlük en fazla 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri ve kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları alanlarında hibe başvurusunda bulunabilecek.

Söz konusu tebliğ kapsamında yapılacak başvurular, 'www.tarim.gov.tr' internet adresinden yapılacak. Başvurular, 11 Aralık 2017 tarihi itibariyle sona erecek.

14 Eyl 2017 - 13:04 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Muhammet - Ne güzel bir uygulama.Dünya mümkün olduğunca fosil yakitlardan uzaklaşmaya çalışırken biz hala düşük kalorili linyitten enerji elde ediyoruz rüzgar ve güneş enerjisi için bölgemiz coğrafyası çok uygun öyleyse yeni linyit santralleri yerine güneş ve rüzgardan elektirik üretimi bu şekilde teşvik edilmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:04