General’den sıfır faizli kredi alanlara taksit ödemesi uyarısı

Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) hayata geçirdiği sıfır faizli kredi imkanından yararlanan esnaflara taksitlerini gününde ödemeleri uyarısında bulundu.

Başkan General, gününde ödenmeyen taksitler için faiz uygulanacağını hatırlattı.

Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, KOSGEB’in 50 bin lira limitli ve sıfır faizli kredisinden yararlanan esnafların taksit ödemelerinin başladığını belirterek, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) hayata geçirdiği sıfır faizli ve 1 yıl geri ödemesiz olarak sunulan kredi seçeneğinden yararlanan esnaflarımız ve üyelerimiz, taksit ödemelerine başlayacak. Elbistan’da 200’den fazla esnafımız ve KOBİ’miz bu özel kredi imkanından faydalandı. Esnaflarımıza, 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği verildi. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin kefaleti, Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifimizce sağlandı” dedi.

Üyelerin taksitleri aksatmaması gerektiğini kaydeden Başkan General, “Geçtiğimiz yıl şubat ayında kredi başvurularını yapan esnaflarımız, gerekli değerlendirmenin ardından kredilerini nisan ayı itibariyle kullandı. 1 yılı ödemesiz kullandırılan bu kredinin en önemli özelliği sıfır faizli olmasıydı. Ancak burada üyelerimizin dikkat etmeleri gereken asıl konu ise, taksitlerini vadesi dolmadan ödemeleri. Vadesinde ödenmeyen taksitler için kredi sözleşmesinde belirlenen oranda faiz uygulaması var. Üyelerimiz, sıfır faizli olarak aldıkları kredinin taksitlerini zamanında öderse herhangi bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmayacak. Ama ödemedeki aksaklıklardan oluşacak faiz, doğrudan üyelerimize yansıtılacak. Bu da üyelerimize ekstra maddi külfet getirecek. Önümüzdeki dönemde kredi kullanacaklar için de bu gecikmeler göz önünde bulundurulacak. Yeni kredi başvurularında bu tür gecikmelerin de etkisi olacak” şeklinde konuştu.

Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, “Finansman sıkıntısı çeken esnaflarımız ve KOBİ’lerimiz, faiz yükü altına girmeden büyük kolaylık içerisinde bu krediden faydalandı. KOSGEB’in sunduğu bu imkanı değerlendiren esnaflarımız, mali sicillerinin bozulmaması noktasında hassas davranmalı” ifadelerini kullandı.

10 Nis 2018 - 17:02 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.