Fakıbaba: "İsraf eden iflas eder"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Eğer komşumuz açken biz toksak inançlı kişiler olamayız, onun için israftan aman ha aman kaçınmak zorundayız. İsraf eden iflas eder" dedi.Bakan Fakıbaba, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Eğer komşumuz açken biz toksak inançlı kişiler olamayız, onun için israftan aman ha aman kaçınmak zorundayız. İsraf eden iflas eder" dedi.

Bakan Fakıbaba, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kahramanmaraş Müdürlüğü açılışı kapsamıda düzenlenen "Gıda Tarım ve Hayvancılık" çalıştayında önce ülkedeki aç insanlara, sonra bütün İslam alemindeki mazlumlara bakmakla sorumlu olduklarını söyledi. Fakıbaba, “Eğer komşumuz açken biz toksak inançlı kişiler olamayız, onun için israftan aman ha aman kaçınmak zorundayız. Burada çok değerli iş adamlarımız var, israf eden iflas eder. Onun için bu ilkeye çok dikkat etmeliyiz. Bizim israf etmememiz lazım. Bir kardeşiniz olarak, özellikle ben bir sağlıkçı olarak önce yarım porsiyonla başlıyorum yemeğe. Bakıyorum doymadım bir yarım porsiyon daha yiyorum, hem cebimde param kalıyor, hem de vücudumu korumuş oluyorum. Ha doymadınız bir yarım porsiyon daha, ben demiyorum ki insanlar yemek yemesinler diye. Bu yanlış anlaşılmasın israf edilmemesi lazım. Ama maalesef sabah iki kez kahvaltı yaptık, emin olun o kahvaltı tabaklarında en azından yüzde 80’i kalmıştır. Oysa mutlaka ve mutlaka o kahvaltı yaptığımız saatlerde, açlıktan ölen insanlarımız vardır. Özellikle Müslüman kardeşlerimiz, neler çektiğini sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bu Arakan bölgesinde Müslümanların neler çektiğini görüyorsunuz. Bizim bunlara yardım etmemiz lazım, önce ülkemizdeki aç olan insanlarımıza sonra bütün İslam aleminden ülke olarak bizler sorumluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştay basına kapalı olarak devam etti.

30 Eyl 2017 - 12:31 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.