EÜAŞ, Afşin-Elbistan HB ve G Sektörü için ihale düzenleyecek

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Türkiye’nin en büyük linyit rezervlerinin bulunduğu Afşin-Elbistan Havzası’nda HB Sektörü ve G Sektörü’nün fizibilite raporu ile kaynak raporu hizmeti için ihale düzenleyecek.

EÜAŞ, Afşin-Elbistan HB ve G Sektörü için ihale düzenleyecek
EÜAŞ, Afşin-Elbistan HB ve G Sektörü için ihale düzenleyecek
+2
Haber albümü için resme tıklayın

EÜAŞ’ın düzenleyeceği ihale kapsamında 1 milyar 517 bin ton rezervli HB Sektörü’nün C ve D Sektörlerinin birlikte değerlendirildiği, G Sektörü’nün ise toplam 515 milyon ton rezervi barındırdığı belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın başlattığı ‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ çerçevesinde büyük önem arz eden Elbistan-Afşin bölgesi, Türkiye’nin linyit rezervlerinin yüzde 33’ünü barındırıyor. Termik santral yatırımları noktasında özellikle yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çeken Afşin-Elbistan havzasındaki linyit rezervinin ekonomiye kazandırılması noktasında Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 4,8 milyar ton rezervi ile Türkiye’nin en büyük linyit rezervini barındıran sahada Afşin-Elbistan C-D-E-G Projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Türkiye kesinleşmiş linyit rezervinin yaklaşık yüzde 33’üne sahip olan havzanın 29 bin 700 ha alana sahip ruhsatı EÜAŞ’a ait. Havzada EÜAŞ’a ait toplam 4,8 milyar ton olan linyit rezervinin yaklaşık 1 milyar tonu projelendirildi. Geriye kalan 3,8 milyar ton rezervin, yatırıma açılması yönünde etüt çalışmaları devam ediyor. Havzanın, E sektörü olarak isimlendirilen bölümünde Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından hidrojeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları tamamlandı. Kavramsal ocak tasarımı üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), E Sektörü’nden ayrı olarak C ve D Sektörü’nün birleştirilmesi ile oluşturulan HB Sektörü ile G Sektörü’nün de yatırım için altyapısının hazırlanmasında dönük çalışmalarını sürdürüyor. EÜAŞ’ın hazırladığı yıllık faaliyet raporuna göre, Hurman Çayı’nın batısı olarak adlandırılan D Sektörü’nün toplam rezervi 758 milyon ton. C Sektörü’nün belirlenen rezervi de 759 milyon ton. Bu iki sektörün birleştirilmesinden oluşan HB Sektörü’nün toplam rezervi de 1 milyar 517 bin tona ulaşıyor. Aynı bölgede 1 milyar 218 bin ton linyit kömürü rezervi ise E Sektörü’nde bulunuyor. G Sektörü ise, 3 ayrı bölümde değerlendiriliyor. G1, G2 ve G3 olarak adlandırılan havzada toplam 515 bin ton linyit kömürü rezervi bulunuyor.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), bu çerçevede Afşin-Elbistan Kömür Havzası Afşin-HB Sektörü Ön Fizibilite Raporu Hazırlanması ve Afşin-G Sektörü Kaynak Raporu Danışmanlık Hizmet Alımı İşi” için ihale ilanı yayınlandı. EÜAŞ Genel Müdürlüğü Satınalma ve Malzeme Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenecek ihalenin tarihi ise 5 Şubat 2018 olarak belirlendi.

18 Oca 2018 - 17:21 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Serkan - ELBISTAN ı yakın da elektrik üretin bitirdiniz nefes alınmıyor şimdi özellikle bu aylarda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 17:21
02

Cogulganli - Elbistanda binalarin kaktigi kalorifer dumanindan duramiyorsunuz nefes alamiyorsaniz termik santrallerle bir ilgisi yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 17:21
01

NURHAKLI - Nurhak halkı AKILLI HESE KARŞI ÇIKTI ELBISTAN DAHA AKILLI TERMIK E YES DEDİ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 17:21